Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu i njegovom širem području turisti i sami stanovnici moraće da žive sa različitim bezbednosnim perimetrima koji ograničavaju saobraćaj i kretanje u blizini mesta sportskih takmičenja, preneo je pariski list Le Mond.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Pariska policijska prefektura je odredila tri vrste perimetra.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi je plavi perimetar bezbednosti na kojem je slobodan pristup za pešake, bicikliste i skutere, uključujući električne skutere, ali će za motorizovani saobraćaj morati da postoji „pismeni dokaz“ u slobodnoj formi.

Drugi je crveni perimetar na kojem je slobodan pristup za pešake, bicikliste i skutere, uključujući električne skutere, ali će motorizovani saobraćaj morati da ima digitalnu propusnicu, rezervisanu za lokalno stanovništvo i radnike, pod određenim uslovima.

Treći je sivi perimetar i najstroži. Odnosi se na neposrednu okolinu lokacija olimpijskih događaja i rezervisan je za gledaoce sa ulaznicama i ljude sa akreditacijama ili digitalnim propusnicima.

Ti perimetri će biti na snazi do 8. septembra kada se zavaršavaju Paraolimpijske igre, dodao je Mond.

Isto uputstvo se, shodno tome, odnosi i na navijače koji iz Srbije nameravaju da gledaju svoje zemljake u Parizu u narednih nekoliko sedmica.

BONUS VIDEO: Olimpijska baklja preneta kroz Pariz u znak početka Olimpijskih igara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar