Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Konačno - Pariz. Konačno - Olimpijske igre. Što se nas tiče, mogu da počnu, Nova.rs je tu.

Sa nestrpljenjem čekamo Olimpijske igre u Parizu (26. jul – 11. avgust), u koji je Nova.rs stigla u utorak uveče. Kao i na svim drugim velikim takmičenjima, ovaj put smo u prestonici Francuske da zajedno pratimo sva dešavanja koja zanimaju ceo svet.

PROČITAJTE JOŠ

Svečana ceremonija otvaranja na reci Seni zakazana je za petak s početkom u 19.30, a Tim Srbije polako se kompletira dolascima iz dana u dan. Došli smo i mi na najveći sportski planetarni događaj, kao nijedan drugi, zajedno ćemo da pratimo kako će miljenici nacije obradovati sve.

Vaš omiljeni portal biće vaše oči i uši u Parizu, i ne samo tamo, već ste navikli šta vas sve čeka kada su velika sportska takmičenja u pitanju.

E, pa biće tako i ovaj put, svaki dan čekaće vas sve zanimljivosti i najbolje priče, mnogo ekskluzivnog materijala, utisci samih aktera, brojni video snimci, uživo uključenja, verovatno i više nego inače, spremili smo i određena iznenađenja, ali da ne otkrivamo sve odmah.

Foto: Nova.rs

Nova.rs će za sve čitaoce i gledaoce izdvojiti brojne detalje, informacije, naravno i intervjue, i sve ono što ne bude u prenosu.

Kao i do sada imaćete prave i proverene informacije, a na jednom mestu ćete moći da pročitate sve od izveštaja, izjava sa lica mesta, analiza, do anegdota koje će obeležiti turnir.

Na sve to ste navikli tokom grend slemova, Evropskog prvenstva u fudbalu i Mundijala, odnosno kada je u pitanju najbolja evropska i svetska košarka. Bićete u prilici da vidite sve one stvari koje se ne viđaju često, već one koje se pamte ceo život.

I nadamo se da ćemo se svi zajedno radovati što većem broju medalja, ako ih bude najmanje 10, to će biti najbolji rezultat Srbije od osamostaljenja na OI.

Srpski olimpijci su nam u brojnim razgovorima otkrili nešto kako vide sebe u Parizu. Spremni su i ponosni da brane boje svoje zemlje, uz isticanje kako je to velika čast i nešto neponovljivo, što ne može da se uporedi ni sa čim drugim. Jednostavno – to su Olimpijske igre.

Posebne reči, neizbežan osmeh, iskra u očima. Sama činjenica da su tamo, bilo prvi ili treći put, budi nešto jedinstveno u svima njima.

Ovaj put Srbija će imati 112 takmičara u 15 sportova (prema olimpijskih kategorizaciji basket 3×3 spada pod košarku), pored Pariza će u centru pažnje biti dešavanja i u Lilu (košarka) i Šateruu (streljaštvo), gradovima ne tako blizu prestonici.

Verujemo da ćemo se radovati zajedno sa njima. Brojimo sitno, brojimo sate do početka, još samo malo je ostalo i onda Igre zaista mogu da počnu.

BONUS VIDEO Oprema koju će srpski olimpijci nositi u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar