Foto: EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Argentine u Ligi nacija rezultatom 3:2, po setovima 28:26, 25:18, 18:25, 22:25 i 15:13.

Srbija je tako doživela drugi uzastopni poraz, a peti u poslendjih šest mečeva u Ligi nacija.

Poraženi su izabranici Igora Kolakovića od Argentine, čime su, uz pobedu Kube protiv Francuske (3:2), najvećem rivalu za plasman u Pariz prepustili 10. mesto na FIVB rang listi. Kuba sada ima 250,64 poena, dok je Srbija na 243,57.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je propustila šansu da povede u završnici dramatičnog prvog seta, dok je u drugom bila nešto slabija, ali je kasnila uspela da se vrati u meč. Poveli su „orlovi“ i sa 5:2 u petom setu, imali su i prednost od 10:9, ali je Argentina preokrenula i slavila.

Dražen Luburić je bio najefikasniji u timu Srbije sa 25 poena, dok je Pavle Perić imao 13, a Marko Podraščanin 11.

Kod Argentinaca najbolji je bio Lima sa 22 poena, Palonski je dodao 18, a Konte 16.

Srbija je trenutno na skoru 2-5 u Ligi nacija i daleko je od plasmana dalje.

Sledeći meč na turniru u Kanadi, Srbija igra baš protiv domaćina, u noći između nedelje, 9. juna i ponedeljka, 10. juna u ponoć. Na poslednjem trećem turniru u Ljubljani, koji će biti presudan, Srbija će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Posebno će biti važan duel sa Kubom, koji bi mogao odlučiti poslednjeg putnika za Olimpijske igre u Parizu.

Interkontinentalni deo Lige nacija 2024. traje od 21. maja do 23. juna. Finalni turnir odigraće se u Lođu, u Poljskoj od 27. do 30. juna. Na finalni turnir će se plasirati Poljska (domaćin) i još sedam najuspešnijih selekcija.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare