Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Debakl tima iz Bostona.

Utakmicama 10. kola nastavljeno je takmičenje u NFL-u, a videli smo nekoliko neverovatnih rezultata.

PORČITAJTE JOŠ...

Nju Ingland Pejtriotsi, ekipa koja je pod vođstvom Bila Beličika i Toma Brejdija bila strah i trepet širom lige, po odlasku Brejdija prvo u Tampa Bej Bakanirse, a potom i u penziju, ne uspeva da pronađe ni delić te čarobne „formule“ koja ih je krasila i koja im je donela čak šest Superboul titula.

Petsi su protiv Indijanapolis Koltsa odigrali očajan meč, izgubili su 10:6, a koliko loše je to bilo pokazuje i podatak da je Mek Džouns, Brejdijev naslednik, zamenjen tokom drugog poluvremena, iako su bili u situaciji da mogu da pobede.

Na kraju, Gardner Minšu je uprkos slaboj igri i tek 194 prebačene jarde, i to bez tačdauna, odveo Koltse do trijumfa pa Indijanapolis ima skor 5-5, dok Petsima preti nova sezona bez plej-ofa, pošto nakon deset kola imaju skor 2-8. Ovo im je šesti poraz na poslednjih sedam mečeva.

Detroit Lajonsi su pred početak sezone bili rangirani kao jedna od najslabiojih ekipa lige, ali su protiv Los Anđeles Čardžersa ponovo zaprepastili čitavu javnost odigravši fantasitčan meč na krilima nekadašnjeg prvog pika na draftu, Džereda Gofa. Gof je bacio 333 jarde, dva pasa za tačdaun, a Lajonsi su slavili 41:38.

I Arizona je „pokazala zube“ protiv Atlanta Falkonsa. Iako će Kardinalsi gotovo sigurno propustiti plej-of, povratnički meč nekadašnjeg prvog pika Kajlera Mareja obeležen je pobedom. Kako je ovo bio drugi trijumf u sezoni, Kardsi su debelo nadmašili očekivanja, pošto je retko koji stručnjak za američki fudbal ovu ekipu video uz makar jednu upisanu pobedu.

U derbiju NFC Istoka, Dalas Kaubojsi su pregazili Njujork Džajantse, 49:17, Sijetl je sa 29:26 bio bolji od Vašington Komandersa, dok su Njujork Džetsi izgubili još jedan meč koji je trebalo da dobiju, i to od Las Vegas Raidersa. Tim iz Nevade je slavio 16:12.

Ubedljiv trijumf zabeležili su i San Francisko Fortinajnersi protiv Džeksonvil Džeguarsa, ali neće ovaj meč pamtiti po lepom, s obzirom na to da je Kristijan Mekafri prekinuo niz od 17 utakmica na kojima je postigao bar jedan tačdaun.

NFL, nedelja 10

Čikago Bers – Karolina Panters 16:13

Nju Ingland Pejtriots – Indijanapolis Kolts 6:10

Baltimor Rejvens – Klivlend Brauns 31:33

SInsinati Bengals – Hjuston Teksans 27:30

Džeksonvil Džeguars – San Francisko Fortinajners 3:34

Minesota Vajkings – Nju Orleans Sejnts 27:19

Pitsburg Stilers – Grin Bej Pekers 23:19

Tampa Bej Bakanirs – Tenesi Tajtans 20:6

Arizona Kardinals – Atlanta Falkons 25:23

San DIjego Čardžers – Detroit Lajons 38:41

Dalas Kaubojs – Njujork Džajants 49:17

Sijetl Sihoks – Vašington Komanders 29:26

Las Vegas Raiders – Njujork Džets 16:12

Utorak

Bafalo BIls – Denver Bronkos

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar