Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Trka za 59. Superboul u NFL šampionatu započeće u noći između četvrtka i petka utakmicom između Kanzas Siti Čifsa i Baltimor Rejvensa, a nadmetanje u najjačoj ligi u američkom fudbalu na svetu imaće i dodatnu i za mnoge neočekivanu dimenziju.

Patrik Mahoms i ekipa predvođena Endijem Ridom će protiv Lamara Džeksona i tima iz Merilenda pokušati da po treći put zaredom osvoji titulu i tako potvrdi status nasletnika Nju Ingland Pejtriotsa.

PROČITAJTE JOŠ...

Glavni takmaci u AFC konferenciji biće im rivali protiv kojih će i otvoriti sezonu, dok će šansu malo iz prikrajka čekati Bafalo Bilsi, te Sinsinati Bengalsi, predvođeni oporavljenim Džoom Barouom.

Sa druge strane, utisak je da ulogu prvog favorita za osvajanje NFC konfrerencije imaju San Francisko Fortinajnersi, ali su tu i Dalas Kaubojsi, Filadelfija Iglsi, Detroit Lajonsi…

No, o svemu tome pisaćemo tokom sezone mnogo više. Ovog puta tema će biti glavni narativ koji je – bar je to lični utisak – samu sezonu bacio u blagi zapečak.

Neće to, naravno, potrajati, ali je činjenica da se tokom pripremnog dela sezone mnogo više govorilo o – Olimpijskim igrama.

Naime, „fleg fudbal“, beskontaktna verzija američkog fudbala, biće jedan od šest novih sportova na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine, a logično, povela se tema da li će NFL zvezde igrati.

I inicijalna reakcija je izazvala haos među navijačima – Patrik Mahoms je najavio ta bi voleo da igra, Tajrik Hil, možda i najbrži hvatač u istoriji ovog takmičenja, je takođe rekao da bi mogao da bude deo reprezentacije…

Očekivano, usledio je buran odgovor kvoterbeka reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Darela Duseta:

„Na kraju dana, verujem da sam bolji od Patrika Mahomsa zbog svoje inteligencije u igri“, rekao je on i izazvao lavinu (uglavnom negativnih) reakcija, dok je i sam Mahoms bio začuđen:

A znajući kakvi su Amerikanci maheri kada je u pitanju korišćenje bilo kakvog narativa i pravljenje od toga fantastične priče, nema dileme da ovaj zicer neće propustiti, pa će ovog puta trofej Vinsa Lombardija imati dostojnog „takmaca“ u vidu mesta u timu koji će na OI u „gradu anđela“ kroz četiri godine imati zadatak da osvoji olimpijsko zlato.

Raspored mečeva prvog kola nove NFL sezone:

Petak

02.20 Kanzas Siti Čifs – Baltimor Rejvens

Subota

02.15 Filadelfija Igls – Grin Bej Pekers

Nedelja

19.00 Nju Orleans Sejnts – Karolina Panters

19.00 Njujork Džajants – Minesota Vajkings

19.00 Sinsinati Bengals – Nju Ingland Pejtriots

19.00 Atlanta Falkons – Pitsburg Stilers

19.00 Indijanapolis Kolts – Hjuston Teksans

19.00 Bafalo Bils – Arizona Kardinals

19.00 Čikago Bers – Tenesi Tajtans

19.00 Majami Dolfins – Džeksonvil Džeguars

22.05 Sijetl Sihoks – Denver Bronkos

22.05 Los Anđeles Čardžers – Las Vegas Raiders

22.25 Klivlend Brauns – Dalas Kaubojs

22.25 Tampa Bej Bakanirs – Vašington Komanders

Ponedeljak

02.20 Detroit Lajons – Los Anđeles Rems

Utorak

02.15 San Francisko Fortinajners – Njujork Džets

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar