Nenad Pagonis Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nenad Pagonis je donedavno bio najpoznatiji kao MMA borac sve dok nije prijavljen za nasilje u porodici, ipak, čini se da iz toga nije izvukao mnogo pouka.

Želeo je i on da se uključi u čitavu sagu o meču Anđele Karini i Iman Helif iz Alžira koji je već ušao u istoriju kao jedan od najpoznatijih događaja u istoriji Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Karini je predala meč posle 45 sekundi, a razlog su udarci koje je trepla od Alžirke koja je samo godinu dana ranije diskvalifikovana sa SP u Nju Delhiju jer ima povišen nivo testosterona i probila je dozvoljenu granicu.

Italijanka je pre meča istakla brigu jer „mora da se bori protiv biološkog muškarca“ i istakla da nikada pre nije doživela takve udarce.

Kik-bokser Pagonis kog je supruga nedavno prijavila za nasilje odlučio je da prokomentariše događaj i relativizuje nasilje nad suprugom.

„Ja u samoodbrani odgurnem ženu koja me je napala, proglase me nasilnikom, razapnu na stub srama. Ovaj prebije ženu na Olimpijadi pred svima daju mu zlatnu medalju“, poručio je Pagonis koji je prilikom tog „odgurivanja“ doveo do naprsnuća rebra bivše supruge M. B.

To sve dolazi u trenutku kada je broj femicida u porastu i u trenutku kada se o toj temi ne govori dovoljno. Pagonis je sportsku borbu (krajnje nepravednu i borbu koja nije smela niti da se odigra) izjednačio sa nasiljem.

Sukob je prema nezvaničnim informacijama izbio oko treninga njihovog zajedničkog deteta.

Zanimljiva činjenica je i da se Pagonis takođe javio u KC Vojvodine, ali stepen njegovih povreda nije poznat. Podsetimo, Nenad Pagonis je osumnjičen za nasilje u porodici. Bio je zadržan 48 sati po nalogu Tužilaštva.

Nenad Pagonis je višestruki svetski i evropski šampion u kik boksu. Od 2013. godine je član Srpske napredne stranke. Među sportistima koji su dali podršku Aleksandru Vučiću tokom prethodnih godina i Pagonis je bio među sportskim opkosnicama.

„Smatram da je pravi put to što SNS radi i mislim da najjači treba da budu sa najjačima. Da SNS ima prave stavove i da vodi dobru politiku prema omladini svedoči i to što u svojim redovima ima dosta vrhunskih sportista koji su izuzetno sposobni i pametni i radujem se što sam i ja postao deo te pozitivne priče“, istakao je svojevremeno Pagonis i naglasio da veruje da svojim autoritetom među omladinom može dosta pomoći da se omladini vrate pravi sistemi vrednosti.

Foto: Screenshot nenadpagonis Instagram

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Novaka i Cicipasa na Olimpijskim igrama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar