Nebojša Todorović, zamenika urednika sportske rubrike Nova.rs, nalazi se u Parizu i svakodnevno će vam donositi najnovije informacije sa Olimpijskih igara. I pre početka se oseća da grad diše drugačije, ali je video i jednu scenu koju nije očekivao.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Todorović je pojasnio kako je u Parizu video mnogo olimpijskih simbola i da čitav grad diše za Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ

„Atmosfera je fenomenalna, kakva samo i može da bude kada je u pitanju najveći sportski događaj. Na svakom koraku se oseća duh Olimpijskih igara, navijači su već tu. Jedino što može da pokvari ceremoniju, ali nadamo se da neće, ipak, prognoza da će i popodne i u subotu ujutru biti kiša“, poručio je Todorović.

Čak 75.000 hiljada pripadnika obezbeđenja se nalazi na obali Sene i obezbeđivanje najspektakularnije otvaranje Olimpijskih igara ikada.

„Mere bezbednosti… U životu ovo nisam video, bio sam na raznim takmičenjima i fudbalskim i košarkaškim, ovo ovako u životu nisam. Policije ima na svakom koraku, dešavalo se da uđu u metro sa nama, ne zato što sam ja bio u pitanju, već je to deo procedure. Vozili se dve, tri stanice i onda izašli. Naoružani su, nije najprijatnije za videti, ali daje neki osećaj sigurnosti. Kada smo išli prvog dana duž Sene, da prođemo pariske znamenotisosti, svuda je bila rigorozna kontrola, proveravali su nam rančeve, očitane su akreditacije, ali i pasoši na uvid. To su mere sa kojima se nisam susreo. Ostali delovi grada deluju mirniji, daleko od onog u centru. Za lokalce postoje određeni papiri, potvrde, da ukoliko žive na određenoj lokaciji moraju da ih puste. Ali, ono što smo čuli od kolega sa Rolan Garosa, najveći broj lokalaca je pobegao i nikako im ne prija da budu tu.“

BONUS VIDEO: Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar