Foto: EPA-EFE/Andre Coelho

Odbojkaši Srbije imali su šansu za veliku pobedu protiv SAD-a, koja bi ih značajno približila olimpijskoj vizi, ali nisu uspeli da je realizuju.

Orlovi su uspeli da uzmu set Amerikancima, te je poraz doneo dva boda na rang listi za Olimpijske igre i da je srbija u situaciji koja je trenutno vodi u Pariz.

U uzbudljivom meču, SAD, koji zauzima treće mesto na rang listi, pobedio je Srbiju sa 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:14). Posebno se ističe treći set, gde je Srbija imala vođstvo od 10:5 i kasnije 18:15, ali su dozvolili preokret protivniku koji je rutinski završio posao u četvrtom setu.

Najistaknutiji igrač u timu Igora Kolakovića bio je Dražen Luburić sa 18 poena, dok su Pavle Perić i Marko Ivović dodali 17 odnosno 14 poena. Sa druge strane, kod Amerikanaca je najbolji bio Tomas Džaške sa 19 poena, dok su Metju Anderson i Tori Defalko postigli po 16 poena.

Pozitivna vest za Srbiju je što je Kuba pretrpela još jedan poraz, ovoga puta od Italije, što znači da je najveći konkurent Srbije za Olimpijske igre trenutno u zaostatku. Međutim, Srbija ne može da se oslanja samo na poraze svojih rivala, već mora da pobedi u narednim mečevima.

Sledeća prilika za pobedu je meč protiv Argentine, koji se igra sledeće noći u 2.00 časa. Poslednji meč u Otavi Srbija će igrati protiv domaćina Kanade, u noći između nedelje i ponedeljka u ponoć.

Trenutno, Srbija u Ligi nacija ima skor od dve pobede i četiri poraza, što je dovoljno za 13. poziciju. Ipak, fokus je više na FIVB rang listi, gde Srbija ima šanse da održi trenutno deveto mesto.

Na poslednjem trećem turniru u Ljubljani, koji će biti presudan, Srbija će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Posebno će biti važan duel sa Kubom, koji bi mogao odlučiti poslednjeg putnika za Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare