Foto: EPA/JUSTIN LANE

Imali su najlepšu ljubavnu priču i delovali su kao savršen par, makar pred kamerama.

Ni ohladio se nije potpis penkala na papiru u matičnoj službi neke američke opštinske zgrade, niti se osušio kako treba, a Tom Brejdi, verovatno najveći sportista u istoriji američkog fudbala rekao je da ide u penziju.

Razlog zbog kog je uopšte morao da potpiše papire za razvod bio je upravo taj što je nastavio da igra američki fudbal, da bi se nedugo potom, opet povukao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dobro jutro svima, odmah ću preći na suštinu. Idem u penziju, zauvek. Znam da je prošli put sve to izazvalo veliku gužvu i kada sam se probudio jutros pomislio sam, samo ću pritisnuti dugme za snimanje i javiću prvo vama. Samo jednom možeš sa toliko emocija da odeš u penziju, a ja sam to već iskoristo prošle godine. Hvala vam svima mnogo, svakome od vas. Mojoj porodici, prijateljima, saigračima, rivalima. Mogao bih tako da nabrajam zauvek. Hvala vam što ste mi omogućili da živim svoj san. Ne bih promenio ni jednu jedinu stvar, volim vas sve“, rekao je Brejdi prvog februara.

Sve to ne bi bilo tako čudno da isti čovek pre godinu dana već jednom nije rekao da se povlači iz američkog fudbala i to u godinama kad neki sportisti već ljuljuškaju i unučiće.

Brejdijeva klasa dozvolila mu je da igra do pola pete decenije života, ali u oči upada što je, naizgled idilična porodična slika sa Žizel Bundšen, narušena u razmaku od godinu dana.

Legendarni kvoterbek je 13 godina bio u braku sa Bundšen, brazilskom manekenkom koju su mnogi dugo smatrali najlepšom ženom na svetu.

Nekadašnji „Viktorijin anđeo“ je navodno Brejdija ostavio zbog toga što se nije dovoljno posvećivao deci i zato što se prošle godine vrlo brzo predomislio kad je rekao da se povlači.

Umesto da ode mirno i povuče se kao srećan porodični čovek, adrenalin, ili nešto drugo, nisu mu dali mira.

Rešio je da odigra još jednu sezonu u Tampa Bej Bakanirsima, svoju 23. ukupno i to ga je koštalo braka. Spekuliše se da će posle karijere dobiti ugovor kao analitičar, vredan 37 miliona dolara godišnje, pa je baš zato sada otišao u sportsku penziju, ali zašto to nije hteo da uradi zbog porodice, ako je već znao koja je cena? A ta cena ne može da se meri dolarima.

Bavili su se mediji prethodnih nedelja time da li ima pozadine i šta je pozadina razlaza slavnog sportiste i poznate manekenke.

Secirali su i to koliko je koštao razvod, a Džef Darlington, jedan od ljudi dobro informisanih o Brejdiju, pričao je da je kvoterbek rastanak doživeo traumatično.

Suprotno tome, Bundšen je prethodnih dana uslikana kako se smeje sa decom, kako blista ispred fotoaparata i u 42. godini, kada se vratila karijeri.

„Upravo sam pričao sa ljudima jutros, od kojih su neki bliski Tomu i ako bih birao jednu reč, to je: izmrcvaren. On je umoran. Mislim da to nije samo zbog 23 godine karijere, posle čega mu je, sa 45 godina vreme za zasluženi odmor“, kaže Darlington.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Brejdi se od Bundšen razveo pre tri meseca, a Darlington kaže da je to bilo traumatično iskustvo usred sezone u kojoj je Tampa ispala na startu plej-ofa od Dalasa.

Verovatno će sebi da postavi pitanje da li je zbog još deset ili dvadeset utakmica bilo vredno da sada u istu elitnu školu svoje dece u Majamiju ne ide zajedno sa Žizel, sa kojom pola stvari sada mora da dogovara preko advokata.

Žizel je prokomentarisala i Brejdijevu objavu i rekla: „Želim ti samo najbolje stvari u novom poglavlju tvog života“.

Imaju sina Bendžamina (13) i ćerku Vivijan (10), a Tom se možda pokajao i zbog toga što je pre nešto manje od godinu dana rekao da „se vratio jer oseća potrebu da se takmiči“.

Tom Brejdi i Žizel Bundšen Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Pričao sam sa saigračima o tome i bili su uzbuđeni što sam se vratio. Ne žalim za ovakvim stvarima, posvetim se kad nešto kažem i uradiću sve što mogu da bih iskoristio ovu priliku“, kazao je Brejdi početkom 2022.

Nekih tristotinak dana kasnije dodao je i da želi da bude dobar otac svojoj deci, ali deluje kao da se o svemu najmanje konsultovao sa ženom.

Još je u celoj priči i najmanji problem u tome što nije poznato koliko će od 800 miliona dolara Brejdi morati da podeli sa Bundšen, ali nema sumnje da se pokajao što je zbog godinu dana sporta, jednog odgledanog meča i het-trika Kristijana Ronalda u Premijer ligi, rešio da se vrati američkom fudbalu.

Foto: JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia

Sada ga američki mediji povezuju i sa manekenkom Veronikom Rajek, udatom za slovačkog sportistu Viktora Rajeka, dok drugi pišu da je Žizel već nastavila sa svojim životom.

Na Brejdija je, po rečima njegovih prijatelja, koje prenosi Marka, više posledica ostavio razvod, pošto kažu da sada ima problema da čak „izađe i iz kreveta“, ali i da je drastično izgubio na kilaži, dok se neke od posledica jasno vide i na snimku koji je objavio kada je rekao da se penzioniše po drugi put – ovog puta zauvek.

Zbog toga se sada mnogi pitaju da li je poslednje „zbogom“ američkom fudbalu rekao previše kasno i može li da se iskupi u očima jedne od najpopularnijih manekenki planete.

Foto: MiamiPIXX/CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

BONUS VIDEO: Tom Brejdi se penzionisao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare