Foto: AP Photo/Hiro Komae

Osmostruki svetski šampion Mark Markez došao je do treće pobede ove sezone, pošto je slavio na Velikoj nagradi Australije, 17. trci sezone Moto GP šampionata.

Vozač Gresinija je po peti put u karijeri slavio u Austrlaiji, a ovo mu je 88. trijumf u karijeri, sa sekundom prednosti u odnosu na Horhea Martina iz Pramaka. Njima dvojici se na podijumu pridružio aktuelni šampion Frančesko Banjaja, koji je bio devet sekundi iza svog konkurenta u borbi za titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Takav rasplet znači da je Martin povećao svoju prednost u generalnom plasmanu na 20 bodova, a do kraja sezone ostale su tri trke.

Markes je kao u vlikoj drami došao do pobede na ovoj stazi posle pet godina, pošto je katastrofalno startovao i pao u poretku. Razlog za takav start bila je folija sa vizira koju je skinuo samo nekoliko trenutaka pre nego što je dat znak za start, koja je pala tačno ispod točka i on je proklizao.

Markez je ipak brzo uspeo da se vrati ida sa Banjajom napade vodećeg Martina.

Banjaja je u jednom trenutku napao Martina, koji mu je uzvratio, a odmah potom i Markez se našao ispred njega. Od tog trenutka Španci su postepeno uspeli da se odvoje, a četiri kruga pre kraja krenula je bitka koja je na kraju pripala Markezu.

Najbolji među ostalima bio je vozač VR46 tima Fabio di Đanantonio, ispred Enee Bastijaninija na fabričkom Dukatiju, svog budućeg timskog kolege Franka Morbidelija i Breda Bindera, koji vozi za KTM. U top10 našli su se i Maverik Vinjales na Apriliji, vozač Jamahe Fabio Kvartararo i Raul Fernandes iz Trekhausa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar