Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Bokserski meč između legendarnog Majka Tajsona i bivšeg jutjubera Džejka Pola, koji je trebalo da se održi 20. jula na stadionu Dalas Kaubojsa, odložen je zbog zdravstvenih problema slavnog boksera.

Novi termin borbe biće objavljen sledećeg petka, 7. juna.

„Želim da se zahvalim svojim navijačima širom sveta na podršci i razumevanju. Nažalost, dobio sam čir i lekari su mi savetovali da usporim trening na nekoliko nedelja kako bih se odmorio i oporavio“, rekao je Tajson.

PROČITAJTE JOŠ

on je potom objasnio svoje stanje.

„Moje telo je u boljoj formi nego što je bilo od devedesetih i uskoro ću se vratiti punom treningu. Džejk Pol, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ću te ipak nokautirati i izbaciti iz prsten zauvek cenim svačije strpljenje, jedva čekam da vam pružim nezaboravan nastup kasnije ove godine.

Tajson je ove nedelje dobio čir na letu od Majamija do Los Anđelesa, a bokser je osetio mučninu i vrtoglavicu 30 minuta pre sletanja. „Zahvalan je medicinskom osoblju koje mu je pomoglo“, rekao je Tajsonov predstavnik za Si-En-En.

Njegov protivnik je zadovoljan kašnjenjem jer želi da Tajson bude u optimalnoj kondiciji.

„U potpunosti podržavam odlaganje događaja tako da Tajson nema izgovora na dan borbe. Moji fanovi znaju da ne želim da se borim protiv Tajsona ako nije u najboljem izdanju, ali ne brinite, kada uđemo u ring, ja ću biti spreman za senzacionalan finiš i pobeda Pola protiv Tajsona biće borba za istoriju“, rekao je 27-godišnji bivši Jutjuber.

Pol se boksom počeo baviti 2018. godine i od tada je ostvario devet pobeda (šest nokautom), uglavnom protiv drugih poznatih ličnosti i MMA boraca, uz jedan poraz od Tomija Fjurija, polubrata donedavnog svetskog šampiona Tajsona Fjurija.

Tajson (50-6-2) je poslednji profesionalni meč imao 2005. godine, a 2020. vratio se egzibicionom borbom protiv još jedne svojevremeno legende, Roja Džonsa mlađeg.

BONUS VIDEO Gol Srbije za 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar