Insert iz filma "The Blind Side"; Foto: Ralph Nelson / Pacific coast news / Profimedia

Ludnica.

Tužba Majkla Oera, nekadašnje NFL zvezde čiji put ka ovom takmičenju je ekranizovan u filmu „The blind side“, izazvala je nevericu u američkoj javnosti, a tim povodom se oglasila i tužena strana, porodica LI En i Šona Tuohija.

PROČITAJTE JOŠ...

Li En i Šon su 18-godišnjeg Majkla, koji je detinjstvo proveo u hraniteljskim porodicama zbog toga što mu je majka bila zavisnik od alkohola i opojnih droga, prema filmu usvojili kako bi mu, kako su tvrdili, „omogućili što bolju budućnost“, ali je na to bačena senka tužbom u kojoj je čuveni sportista naveo da ga „nikada nisu zapravo usvojili“, kao i da su zapravo imali „status staratelja sa ciljem pribavljanja novčane dobiti“.

A dan nakon što je informacija o tužbi procurela u javnost, oglasili su se preko advokata Martija Singera:

„Starateljstvo je ustanovljeno kako bi pomogo gospodinu Oeru u njegovim potrebama, od zdravstvenog osiguranja i dobijanja vozačke dozvole, do prijave na koledž. Ako želi da raskine starteljstvo, bilo sad ili nekada u budućnosti, porodica Tuohi se nikada neće protiviti“, navedeno je u njihovom saopštenju.

U daljem saopštenju, porodica Tuohi je Oerove tvrdnje da su se „obogatili na ovaj način“ nazvala apsurdnim, uz inofrmaciju da je „na Oerov račun uplaćen novac od filma svaki put kada bi porodica dobila, ali je on te uplate odbijao“, uz navode da ovo nije prvi put da pribegava ovakvim potezima, ali su „advokati dosad odbijali da ga zastupaju nakon što bi bili suočeni sa dokazima“.

Za kraj, porodica Tuohi je navela da je Oer tražio da mu bude isplaćeno 15 miliona dolara kako „ne bi izneo lošu priču o njima u medije“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar