Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Vuk Milojević, povremeni reprezentativac Srbije i vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog, doživeo je veoma nezgodnu povredu u meču Lige šampiona protiv Marselja.

Milojević je dobio udarac od vaterpoliste iz Crne Gore, Vladana Spaića, a pregledima u bolnici je ustanovljeno da je doživeo prelom vilice i da su mu dislocirana tri zuba.

PROČITAJTE JOŠ...

O ovom incidentu govorio je bivši selektor Crne Gore i trener Jadrana, Vladimir Filipović:

„“Ja u tom momentu nisam video šta se desilo. Bilo je u igri, udarac je bio ispod vode i naš igrač je povređen. Najviše nam je krivo zbog Vuka samog, jer je povređen i sigurno će odsustvovati. Najvažnije je da mu je sinoć, a naš doktor je bio s njim u bolnici do jedan sat, to otprilike vraćeno. Videćemo sada u Beogradu šta će biti procena, ali rekli su da kost nije pukla i nadamo se da je to tačno”, rekao je Gojković za Insajder.

Nakon što je dodao da veruje da će Spaić biti kažnjen zbog poteza koji je okarakterisao kao „van svih okvira sportskog nadmetanja“:

„Probali smo da vidimo nešto na kameri, ne vidi se baš detaljno, ali je očigledan udarac bio“, dodao je Gojković.

Potom je rekao:

Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

„Nadam se da povreda nije toliko teška kako izgleda na prvi pogled, ali ne mogu ništa reći. Ne postoji opravdanje za ovo i tim stvarima nije mesto u sportu, niti ćemo ih ikad podržati. Postoji pravilnik Evropske federacije po kojem je, u slučaju povrede, kazna veća nego inače i sve je to verovatno unešeno u zaspisnik.“

Otkrio je i detalje posete u bolnici:

“Sinoć je doktor bio s njim u bolnici. Čim smo se vratili iz bolnice, odmah smo kupili kartu za Beograd. U komunikaciji smo sa roditeljima. Više je to na nekoj familijarnoj bazi da uradimo sve što možemo kao klub, da ga što pre oporavimo. Nije bitno, da li smo pobedili ili izgubili, najvažnije je da njemu bude dobro, a da li će se vratiti za deset ili za mesec dana, neće klub propasti. Najveća šteta je za samog Vuka, koji će, ne svojom krivicom, biti neko vreme van sporta”, naveo je on.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar