Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vaterpolisti Srbije završili su deo priprema u Kranju pred Olimpijske igre u Parizu, pa sledi povratak u Srbiju gde će od 4. do 7. jula igrati na turniru "Srbija 2024".

Rivali na turniru biće Australija, Francuska, Rumunija, Nemačka i Crna Gora, a kapiten Srbije Nikola Jakšić otkrio je da trenutno ne razmišlja o klubu, već je totalni fokus na odbrani dva vezana olimpijska zlata:

PROČITAJTE JOŠ...

„Klub je sada u drugom planu, samo je reprezentacija u glavi. U Novom Beogradu sam naredne godine, imam ugovor. OI su u žiži interesovanja. Imamo velike ambicije, kao i uvek.“

Jakšić je istakao da nacionalni tim radi veoma dobro:

„Radimo, ponavljam, jako dobro i ako se po tome poznaje, po angažovanju svih nas, imamo pravo na optimizam“, rekao je Jakšić.

A interesantno je i da se u stručnom štabu Uroša Stevanovića nalazi i Andrija Gerić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije, osvajač zlatne medalje na Igrama u Sidneju 2000. godine, koji „delfinima“ pomaže na polju sportske psihologije:

Andrija Gerić pomaže vaterpolistima Srbije u odbrani olimpijskog zlata
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Sve to dobro funkcioniše. Navikavamo se na priče sa Gerićem i verujem da će to svima da pomogne da u pravom trenutku budemo na željenom nivou. Ovde je sada najbitnije da sve da naporne treninge izdržavamo, da smo svi zdravi i neka tako ostane“, zaključio je Jakšić.

Olimpijske igre biće održane od 26. jula do 11. avgusta. Vaterpolisti Srbije igraće u grupi B sa Australijom, Mađarskom, Francuskom, Japanom i Španijom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare