Foto: EPA-EFE/Tomasz Wiktor

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković izjavio je da je njegov tim strpljivom i hrabrom igrom stigao do pobede protiv Kanade u Ligi nacija.

Odbojkaši Srbije pobedili su u Otavi selekciju Kanade rezultatom 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:18, 25:23 u poslednjoj utakmici na turniru druge sedmice Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici Igora Kolakovića su se sa 7,98 bodova osvojenih u meču protiv Kanade vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, dok je Kuba deseta sa 250,64 boda.

„Mislim da smo napravili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani. Bili smo jako motivisani, jako strpljivi. Mislim da smo bili i hrabri kada je bilo najpotrebnije. Ušli smo opet u meč sa dozom mekoće. Međutim, kako je meč odmicao, mislim da su stvari posložene kako treba“, rekao je Kolaković, prenosi zvanični sajt OSS.

Podsetio je koliko ovaj trijumf znači za veru odbojkaša u same sebe pred neke od odlučujućih borbi za odlazak u Pariz.

„Mislim da je ovo vrlo važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Sada je jasno da će poslednji turnir Lige nacija u Sloveniji da odluči ko će ići na Olimpijske igre u Parizu“, dodao je selektor Srbije.

Kolaković je pohvalio sve odbojkaše našeg nacionalnog tima mada su prednjačili Dražen Luburić i Miran Kujundžić sa 22, odnosno 19 poena. Neke od bitnih je upisao i Aleksandar Atanasijević.

„Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas interesuje, a to je da u ovih narednih sedam dana, kada se vratimo u Beograd, mirno treniramo i da se i mentalno i fizički spremimo za turnir u Ljubljani“, istakao je Kolaković.

Utakmice treće nedelje Lige nacija će biti odigrane od 18. do 23. juna u Ljubljani. Odbojkaši Srbije će u Ljubljani igrati protiv Kube, Turske, Poljske i Slovenije.

BONUS VIDEO: Sjajan poen srpskih odbojkašica protiv Tajlanda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare