Foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Rukometašice Južne Koreje savladale su Nemačku u meču 1. kola A grupe Olimpijskih igara u Parizu rezultatom 23:22 (11:10) i tako napravile pravu senzaciju.

Koreja je u Pariz stigla kao ubedljivo najveći autsajder, dok Nemice mnogi vide kao potencijalnog kandidata za borbu za medalju.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, od samog početka meča Korejke su bile rešene da daju sve od sebe. Nemačka je uspela da stekne prvu prednost (5:3, 6:4), ali je Koreja od tog trenutka zaigrala fanatično u odbrani, primila samo dva gola, postigla čak sedam i napravila preokret – 11:8.

No, početkom drugog dela Nemačka je preuzela stvar u svoje ruke i prvo stigla do 14:14, a potom i do preokreta – 18:14-

Činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali reprezentacija iz Azije nije odustajala – prvo su smanjile na 18:17, a potom novom serijom od tri gola stigle i do potpunog preokreta, 20:19.

To kao da je preseklo Nemice koje su počele da paniče, što su Korejke iskoristile i stigle do 23:21 pola minuta pre kraja.

Koreja je tako propisno zakomplikovala situaciju u grupi A, gde su još i Danska, Norveška, Švedska i Slovenija, koja je ranije izgubila od Danske 27:19.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar