Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT

Peri Bejker, reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država u ragbiju, sa pravom će moći da se pohvali time da je prvi sportista koji je obeležio Olimpijske igre u Parizu zahvaljujući partiji u pobedi SAD nad Urugvajem, 33:17.

Bejker je blistao protiv Urusa, postigao je čak četiri pokušaja i tako bio ključni faktor u trijumfu svoje reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj reprezentativac SAD je svoj trenutak slave dočekao u 39. godini, i to nakon poprilično burnog života.

On je, poput većine mladića u SAD, iako je igrao ragbi sanjao da zaigra u NFL šampionatu, gde je i dobio šansu 2011. godine u Filadelfija Iglsima, ali je doživeo povredu kolena koja ga je sprečila da se istakne u dresu tima iz „grada bratske ljubavi“.

Usledio je boravak u Arena fudbalskoj ligi, a potom se 2014. vratio ragbiju gde je ubrzo stigao do dresa reprezentacije SAD.

Tokom godina se etablirao kao jedan od najvažnijih igrača u dresu SAD, a na njegovim krilima „jenkiji“ su savladali Urugvaja i napravili veliki korak ka drugoj rundi.

Amerikanci su dalje prošli kao najbolja trećeplasirana selekcija, pošto su u svojoj grupi bili iza Fidžija i Francuske, a ispred Urusa, dok su među trećeplasiranim timovima slabiji bili Južna Afrika i Samoa.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar