Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Ruske vlasti počele su da plene imovinu Habiba Nurmagomedova, čuvenog UFC borca, zbog toga što duguje državi čak 3,4 miliona dolara poreza.

Postupak protiv MMA legende je pokrenut 5. jula, a on je napravio dug zbog toga što je ulagao u sopstvenu promociju Eagle FC.

PROČITAJTE JOŠ

Zabranjeno mu je da napusti Rusiju, iako u tom trenutku uopšte nije ni bio u državi. Bio je na Evropskom prvenstvu i mirno gledao utakmice u Nemačkoj.

Dve nedelje kasnije su sudski izvršitelji pokrenuli postupak pretresa imovine.

Habibova imovina u Dagestanu je zaplenjenja. To je njegova porodična kuća. Nakon toga su odlučili da rasformiraju i njegov vozni park.

Ferrari California T (300.000 dolara), Mercedes-Benz AMG GT S (161.000 dolara), Mercedes-Benz S-klasa (122.000 dolara), BMW 7 (101.000 dolara), Toiota Land Cruiser (85.000 dolara) i Tojota Tacoma (44.000 dolara) su oduzeti ovom borcu.

Neophodno je da vrati još 2,5 miliona dolara. Ipak, očekuje se da će imati dovoljno novca jer se procenjuje da je težak oko 40 miliona dolara.

Ipak, on iz nekog razloga to ne želi da plati i trenutno se ne oglašava. Nalazi se u Dubaiju gde uživa. Može da se desi da bude čak i uhapšen po povratku iz Rusije.

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare