Paola Egonu
Paola Egonu; Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Ružnije od ovoga ne može... Način na koji su se Italijani poneli prema olimpijskoj šampionki, Paoli Egonu, posle osvajanja zlata u Parizu je zaista užasan.

Najbolja odbojkašica Italije je i ranije bila na meti rasista, ali i posle toga što je doprinela zlatu, ti napadi nisu prestali.

Naime, nepoznati počinioci uništili su mural u Rimu, oslikan u čast Egonu. Na odbojkaškoj lopti koja se nalazila na muralu, bila je i poruka: „Stop rasizmu“.

PROČITAJTE JOŠ

Egoni je i ranije pričala o tome kako su joj roditelji tokom detinjstva govorili da nikada ne drži ruke u džepovima da je neko ne bi optužio da krade.

U jednom momentu je čak i završila reprezentativnu karijeru i povukla se zbog rasizma, ali je smogla snage da se vrati i osvoji zlato sa Italijom.

„Želim da izrazim solidarnost sa Paolom Egonu i najpotpuniji prezir prema ovom ozbiljnom gestu vulgarnog rasizma. Moja posvećenost svim oblicima diskriminacije je maksimalna, posebno želim da podignem svest mladih o ovakvim dešavanjima. Paola, ti si naš ponos“, rekao je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Antonio Tajani.

BONUS VIDEO Kafana Crvena zvezda u Parizu: Novak je tu, nema više Putina i Karađorđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar