Dilano van 't Hoff Foto:Pablo Guillen / Actionplus / Profimedia

U danu kada je Maks Ferstapen dospeo na pol poziciju u za sprint trku u Austriji, desila se i tragedija koja je pogodila svet automobilizma.

Mladi holandski vozač Dilano van ‘t Hof poginuo je na stazi Spa Frankoršamp u udesu koji se desio ovog vikenda u drugoj od dve trke događaja „Spa 24 Hours Round“, na GT endurans čelendžu.

PROČITAJTE JOŠ:

Trka je završena crvenom zastavicom, a posle nje se pojavilo nešto više detalja o nezgodi koja je izazvala smrt mladića.

Najpre da se udes desio u poslednjem krugu trke vožene po veoma zahtevnim uslovima, zbog čega bi tek mogle da se jave kontroverze u vezi sa ovim događajem.

Holanđanin se sudario sa svojim kolegom Adamom Ficdžeraldom i tada već nije imao kontrolu nad bolidom, što je kasnije imalo fatalne posledice.

Osamnaestogodišnjak rođen 2004. je vozio automobil sa brojem 77 u Regionalnom evropskom šampionatu Formule i imao je jedan podijum.

Pre dve godine je bio i šampion u španskom prvenstvu F4, a sada se zbog njegove smrti oglasila i Formula 1.

„Tužni smo što smo saznali za smrt Dilana van ‘t Hofa danas u Spa-Frankoršampu. Dilano je poginuo jureći svoj san da dostigne vrhunac ovog motosporta. Zajedno sa celom zajednicom motosporta, naše misli su sa porodicom i voljenima“, napisao je Stefano Domenikali, izvršni direktor Formule 1.

BONUS VIDEO: Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar