Foto:EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Srpski vaterpolista Radomir Drašović promenio je sredinu i zaigraće za Radnički iz Kragujevca.

Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac naše zemlje je predstavljen u Kragujevcu gde je došao iz Novog Beograda, najvećeg rivala u ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Drašović je u prethodne tri sezone dvaput igrao finale i jednom polufinale Lige šampiona sa Novim Beogradom, pa će biti jedno od zvučnih pojačanja za Radnički.

Ima u kolekciji dve titule prvaka regionalne lige, tri titule prvaka Srbije i jedan Kup, posle godina taloženog iskustva u brojnim klubovima.

Počeo je u Singidunumu, zatim je bio u Crvenoj zvezdi, pa u Partizanu, Sport menadžmentu i Solnoku, dok je u reprezentaciji Srbije odigrao 120 utakmica i dao 131 gol.

Pridružio se u Radničkom Strahinji Rašoviću i Radoslavu Filipoviću, koji su takođe pojačali kragujevački tim.

„Generalno, dopao mi se ceo projekat Radničkog koji su mi predstavili trener Uroš Stevanović i direktor Jugoslav Vasović. Klupske i moje lične ambicije se poklapaju, a igranje sa domaćim saigračima iz reprezentacije, velikim šampionima, su dodatan razlog mog dolaska u Kragujevac. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju“, rekao je Drašović za klupski sajt.

Foto: Starsport

Većinu igrača već poznaje, zbog čega je uveren da neće biti problem da se uklopi u ekipu.

„Dobro mi je poznat Urošev sistem, radimo nepune dve godine u reprezentaciji i već su se dosta razradili odnos i saradnja. To je svakako jedan od razloga što dolazim“, kazao je Drašović.

Kaže da je u vreme dok je igrao za Novi Beograd upravo Radnički bio najveća prepreka za postizanje ciljeva.

„To je nešto što mi se jako dopada i što bih voleo da zadržimo“, objasnio je Drašović i progovorio koju i o ambicijama.

„Još je rano pričati. Ambicije su svakako na najvišem nivou u domaćim takmičenjima i Regionalnoj ligi, a ukoliko budemo dostigli ono što treba i za evropska takmičenja, ne libim se da kažem da ćemo dati sve od sebe da napadnemo i evropski trofej. Dugogodišnji projekat je da se osvoji Liga šampiona i nadam se da ćemo u tome uspeti“, zaključio je Radomir Drašović.

BONUS VIDEO: Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar