Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Nakon pokušaja ubistva Donalda Trampa, kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, reagovali su i brojni sportisti iz SAD.

Na Trampa je tokom govora u gradu Batler u američkoj državi Pensilvanija 20-godišnji napadač ispalio tri metka, od čega je jedna okrznuo uvo bivšeg predsednika i favorita za povratak u Belu kuću.

PROČITAJTE JOŠ...

Tramp je nedugo potom, nakon što su bezbednosne službe reagovale i likvidirale Tomasa Matjua Kruksa, visoko podigao pesnicu i napustio govornicu okružen telohraniteljima.

Ovaj događaj izazvao je, očekivano, pravi haos širom SAD, a gotovo momentalno počele su da stižu i reakcije sportista širom ove zemlje, čiji komentari su išlli od potpune podrške Trampu do zgroženosti događajem i stavom da, voleli Trampa ili ne, ovakvim stvarima nije mesto u modernom društvu.

„Ne zanima me koliko volite ili mrzite Donalda Trampa, ovo nije vreme da se igramo politike. Molite se za njega, njegovu porodicu i sve oen koji su pogođeni ovom pucnjavom“, napisao je Robert Grifin, bivša zvezda NFL-a.

Čuveni turski košarkaš Enes Kanter je napisao:

„Bog je spasao Donalda Trampa.“

Nekadašnji glumac koji je postao bokser, Džejk Pol, postavio je pitanje o odgovornosti bezbednosnih službi:

„Zašto tajna služba nije počela da puca pre atentatora? Toliko mnogo zastava za uzbunu. Snajper je bio udaljen 150 jardi. Protokol kaže da služba mora da pokriva prostor od 500 jardi. Njegovi detalji su bili kompromitovani, ili je ovo bila greška epskih razmera“, naveo je Pol.

A njegov brat Logan uputio je nešto drugačiju poruku:

„Preživeti pokušaj ubistva za nekoliko milimetara, a potom zaustaviti obezbeđenej kako bi podigao pesnicu u znak prkosa smrti je najopakija stvar koju sam video u životu“, reagovao je Pol.

BONUS VIDEO Trenutak pokušaja ubistva Donalda Trampa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar