Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Odlučio da prekine nagađanja.

Ivan Buljubašić, bivši kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije, otvoreno je progovorio o autoimunoj bolesti koja ga je pogodila. Radi se o alopeciji, bolesti koja izaziva opadanje kose s glave ili opadanje dlaka s drugih delova tela.

PROČITAJTE JOŠ

Budući da poslednjih dana kruže svakojake priče, hrvatski vaterpolist odlučio je stati na kraju tome i objavio poduže objašnjenje na Fejsbuku.

„Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam sasvim poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu.

Ništa od navedenog nije istina. Nikad u životu nisam bio sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u obitelji i braku samo cvjeta cvijeće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto, netko odozgo upleo je svoje prstiće i dobio sam alopeciju.

Ivan Buljubašić, bivši kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije, otvoreno je progovorio o autoimunoj bolesti koja ga je pogodila. Radi se o alopeciji, bolesti koja uzrokuje opadanje kose s glave ili opadanje dlaka s drugih dijelova tela.

Budući da posljednjih dana kruže svakojake priče, hrvatski vaterpolist odlučio je stati na kraj tome i objavio poduže objašnjenje na Faceboooku:

„Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam sasvim poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu.

Ništa od navedenog nije istina. Nikad u životu nisam bio sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u porodici i braku samo cveta cveće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto, neko odozgo upleo je svoje prstiće i dobio sam alopeciju.

Za one koji ne znaju, to je autoimuna bolest koja napada folikul dlake. Ja sam ovaj put dobio na lotu i izvukao najgori mogući oblik alopecije, tzv. alopeciju universalis.

Kod mene se opadanje dlake nije zaustavilo samo na bradi ili kosi, već se nastavilo širiti po celom telu. Uskoro ću najverojatnije ostati i bez obrva i trepavica. Ovim putem vas upozoravam da se ne preplašite kad me vidite. Uzroci alopecije mogu biti razni, nedovoljno je istražen, a lek još nije pronađen i tu još uvijek ima puno presipanja iz šupljeg u prazno.

Alopecija nije zarazna! Možete se i dalje družiti sa mnom. Dakle, osim što izgledam bolesno, uveravam vas da je sve odlično i da sam i dalje onaj „normalni“ Buljo.

Nemam nikakvih problema u svom trenutnom stanju, šale su uvek dobrodošle i obećavam da Marina neće nikoga šamarati kao Vil Smith Krisa Roka kada je spomenuo ženu alopeciju na prošlogodišnjoj dodeli Oskara.

Iskreno, najviše sam se brinuo kako će Noa reagovati na celu ovu naglu promenu, ali ona nam je svima još jednom dokazala da je malo čudo od deteta i kao što se na crtežu može videti, tata je i dalje tata, bez obzira na izgled. Toliko od mene. Budite mi pozdravljeni i samo pozitivno i veselo“, napisao je Buljubašić u post.

BONUS VIDEO Grobari prozivaju Zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar