EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Đovani Gvideti, selektor Srbije, izneo je svoje utiske nakon pobede nad Francuskom u prvom kolu grupne faze Olimpijskih igara.

Foto: Nova.rs

Srbija je opravdala ulogu favorita, slavila sa 3:0, ali je bilo primetno da nivo igree nije na najvišem nivou.

„Mislim da nismo igrali našu najbolju odbojku, ima mnogo faktora za to – atmosfera… Početak je bio veoma dobar, za neke igračice je ovo bio prvi meč na Olimpijskim igrama. Nikad nije lako da prvi meč dobijete sa 3:0. Nismo bili opušteni kako bi trebalo da budemo i nismo pokazali najbolju Srbiju, ali dobro. Prvi meč, upisali smo tri poena, uradili ono što treba i gledamo ka naredna dva meča“, rekao je Gvideti.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Nije dao šansu svim odbojkašica, ali dobro zna šta radi.

„Nisam dao šansu nikome kome nije vreme da dam šansu. Uložio sam trud. Verujem da igračice mogu tim da učine boljim, imale su sjajno leto i zaslužile su da počnu. Na klupi imam sjajne igračice, koje su dobro trenirale i koje su spremne da pomognu timu. Način na koji treniramo celo leto, u suštini kombinujemo sa igračicama, jer imamo dosta igračica na visokom nivou i danas nisam morao da menjam mnogo, ali verujem da ćemo od sledećeg meča verovatno napraviti neke zamene. Videli ste danas Sjedinjene Američke Države i Turska, dobili su meč sa mnogo izmena. Dug je turnir, moramo da imamo sve igračice. Ja sam srećan što imamo veoma jak tim“, objasnio je Gvideti.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija naredni meč igra protiv reprezentacije SAD u sredu od 17 sati.

„Veoma, veoma težak meč. Amerika je danas igrala odlično (protiv Kine izgubila 3:2), veoma dobar nivo odbojke, mnogo snage. Moramo da igramo mnogo dobro, bolje nego večeras“, završio je Gvideti.

Srbija je trenutno prva u grupi, a dalje će proći sigurno po dve selekcije iz po tri grupe plus još dve od tri najbolje trećeplasirane.

Đovani Gvideti, Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar