Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Svetskog prvenstva do 20 godina u Peruu.

Pre manje od mesec dana Angelina nije imala sreće na Olimpijskim igrama u Parizu, povredila je nogu izvrnuvši zglob i tako povređena se plasirala u finale Igara.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je u mlađoj konkurenciji zaboravila na povredu i skočila 183 centimetra što je bilo dovoljno za prvo mesto u kvalifikacionoj A grupi.

To je Angelini u uobičajenim okolnostima mačji kašalj jer može da ide do 198 što bi joj i u najjačoj konkurenciji moglo obezbediti medalju.

Norma za finale je bila za nju lako dostižna, a istu visinu je preskočilo još takmičarki poput armen Brus iz Estonije, Marije Izabel Arbolede iz Španije, Izobel Luison-Ro iz Australije, Čejle Skot iz Sjedinjenih Država.

Mađarica Lilijana Batori, Italijanka Aurora Vicini i Johana Gering iz Nemačke su takođe dobacile do 183 pred finale zakazano za dva dana.

Automatska kvalifikacija za finale zahtevala je skok od 185 centimetara, a ovako se 12 najboljih plasiralo dalje. Iz grupe B su dve takmičarke skočile do 183, pa je deset od 12 finalistkinja dostiglo tu visinu.

Topićeva je pre dve godine u Kaliju osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u istom uzrastu.

BONUS VIDEO: Angelina Topić obara rekord

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar