Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Beograd će 15. septembra ugostiti preko 1.000 takmičara koji će se nadmetati u trci Ironman 70.3, a tim povodom održana je prva konferencija za medije.

Na njoj su govorili Bojan Đurić, direktor ove trke, zatim Henrik Brovel, regionalni direktor Ironman-a, te 16-godišnja Vera Crnoglavac, inače državna prvakinja u super sprint triatlonu.

Takmičare čeka 1,9 kilometar plivanja na Adi Ciganliji, potom 90 kilometara vožnje bicikla, te 21 kilometar trčanja, a prema Đurić je istakao da se zasad prijavilo „preko 500 takmičara iz 45 država sveta“:

PROČITAJTE JOŠ...

„Važna informacija za sve takmičare je da će ova trka imati 40 slotova za Svetsko prvenstvo u Ironman 70.3 seriji koja se 2025. godine održava u Marbelji. Trka ima i karakter državnog prvenstva u poludistanci, a što se tiče same staze, reč je o jednoj od najbezbednijih staza, pliva se u Savskom jezeru na Adi Ciganliji u kontrolisanim uslovima, bicikl se vozi na zatvorenom auto-putu ka Obrenovcu, preko mosta na Adi, i na kraju se trči od Ade Ciganlije pored Beograda na vodi ka 25. maju“, otkrio je Đurić, uz dodatak da će svi koji žele moći da se prethodno takmiče i na Srebrnom jezeru u olimpijskoj distanci 2. juna na prvenstvu Srbije, te u sprint distanci na Zlatiboru 29. juna.

Posle njega govorio je Henrik Brovel:

Foto: Nova.rs

„Ironman je jedan od najboljih svetskih organizatora najmasovnijih sportskih događaja. Veoma smo zadovoljni što smo trku doveli u ovaj deo Evrope. Siguran sam da će pored sjajnog sportskog iskustva, takmičari imati priliku da upoznaju glavni grad Srbije i uživaju u gostoprimstvu Beograda. Već 14 meseci radimo na pripremi ove trke kako bi priredili velelepni događaj u septembru“, istakao je on.

A potom je na red došla najmlađa, 16-godišnja Vera Crnoglavac:

„Ono što je u fudbalu Liga šampiona to je za triatlonce Ajronmen. Drago mi je što će Beograd ugostiti preko hiljadu takmičara iz celog sveta i srećna sam što ću imati priliku da odmerim snage sa vrhunskim sportistima, da vidim koliko sam napredovala i da upoznam nove ljude iz različitih država. Posebno me raduje što će događaj obuhvatiti i trku za najmlađe, 11TRIKIDS, pozivam roditelje da dođu sa svojom decom, pozivam i svoje vršnjake i vršnjakinje da nam se pridruže, biće zabavno, na takmičenjima je uvek dobra energija, druženje i pozitivan takmičarski duh, a važno je i da negujemo kulturu zdravog života“, rekla je ona i izmamila mnoštvo aplauza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar