Foto: Beogradski maraton

“Beogradska brza desetka”, ulična trka na 10 kilometara u organizaciji Beogradskog maratona održaće se 7. septembra. Drugu godinu uzastopno, start i cilj trke “10K Belgrade” biće u Bulevaru Nikole Tesle, kod Parka prijateljstva na Ušću, čime će i zvanično početi drugi deo trkačke sezone Beogradskog maratona.

„Ovogodišnja trka, imajući u vidu ravnu, brzu stazu, kao i izuzetan kvalitet elitnih trkača – pretenduje da se visoko pozicionira na evropskoj i svetskoj sceni najbržih uličnih trka. Biće to idealna prilika i za naše najbrže trkače i trkačice da na Prvenstvu Srbije na 10 km, koje organizujemo u saradnji sa Srpskim atletskim savezom, ostvare svoje najbolje rezultate i budu dostojan rival najboljim inostranim takmičarima. Iako će to biti veliki izazov, namera nam je da Beograd i Beogradski maraton budu prepoznati kao organizatori i najmasovnijih i najbržih trka u regionu i šire“, izjavio je Marko Marinković, koordinator elitne trke.

PROČITAJTE JOŠ

Prošle godine „Beogradska desetka“ izazvala je veliko interesovanje, a na startu je bilo preko tri hiljade trkača.

“Omasovili smo trkački pokret u Srbiji, preuzimamo primat u organizaciji uličnih trka u regionu i zato smo veoma ponosni što uporedo sa svim tim, trke u organizaciji Beogradskog maratona sve više dobijaju i na takmičarskom kvalitetu, zahvaljujući učešću sve većeg broja vrhunskih elitnih takmičara. To je dokaz da smo u trkačkoj zajednici na svetskom nivou prepoznati kao odlični organizatori, tako da slobodno mogu da konstatujem da Beogradski maraton raste i razvija se u pozitivnom smeru. Dokaz za to su i rekordi koje po broju učesnika obaramo iz godine u godinu na svim našim događajima, kao i činjenica da smo kandidati za domaćinstvo i organizaciju Evropskog prvenstva u uličnom trčanju 2027. godine”, rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i potom dodao:

“Održavanjem Beogradske desetke, naš glavni grad se svrstao u red evropskih i svetskih metropola, koje već imaju dugu tradiciju održavanja uličnih trka na 10 kilometara. Staza na Novom Beogradu na kojoj će se trčati je sertifikovana od strane Svetske atletike, svi rezultati biće priznati od Svetske atletike i bodovaće se u zvaničnom kalendaru svetskih uličnih trka, što je još jedan dokaz našeg kvaliteta”, zaključio je Habuš.

Prijave za učešće u trci su toku, vrše se na sajtu Beogradskog maratona, a broj učesnika je ograničen. Zanimljivo je istaći da u ovoj trci mogu da učestvuju i deca od 12 godina uz saglasnost roditelja.

BONUS VIDEO Angelina Topić obara rekord

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar