Aron Donald Foto: Patrick McDermott / Getty images / Profimedia

Aron Donald, možda i najbolji defanzivac koji je igrao u američkom fudbalu i legenda Los Anđeles Remsa, doneo je odluku da završi karijeru.

Donald je u NFL ušao 2014. godine kao 13. pik na draftu i već prve sezone je, u tada ne preterano jakim Sejnt Luis Remsima, zablistao postavši najbolji defanzivni ruku sezone.

U narednim sezonama ređali su se lični uspesi, sam je gotovo nosio tim postavši nezaustavljiva sila u NFL šampionatu, a uvršten je u idealni tim druge decenije 21. veka.

PROČITAJTE JOŠ...

Tri puta je bio najbolji defanzivac lige, na 138 utakmica u karijeri zabeležio je 490 obaranja protivnika, od čega 312 samostalnih, 103 obaranja protivničkih kvoterbekova, 233 puta je udario protivničkog kvoterbeka, dok je 24 puta naterao protivnika da izgubi loptu, mada nije uspeo da postigne nijedan tačdaun.

Od trenera Šona Mekveja dobio je nadimak „Terminator“ zbog svega što je doneo timu i zbog načina na koji je igrao.

Kruna karijere stigla je u sezoni 2021/2022, kada je sa Remsima u 56. izdanju Superboula odveo svoje Remse do šampionske titule pobedom nad Sinsinati Bengalsima 23:20.

Iako je bilo reči da bi posle te sezone mogao da se povuče, Donald je odigrao još dve pre nego što je, iako je ovog puta bio viđen kao nosilac igre i za sledeću sezonu, rekao „kraj“.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar