Angelina Topić Foto:BEAUTIFUL SPORTS/Olaf Rellisch / imago sportfotodienst / Profimedia/Instagram/angelinatopic/ Artur Widak/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je nedavno zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u konkurenciji do 20 godina.

Angelina je u skoku uvis preskočila 191 centimetar i nadmašila konkurenciju. Može ona i više, rekord joj je 198 centimetara, veruje da će prebaciti i dva metra u nekom trenutku, ali uzevši u obzir kroz šta je sve prošla u poslednjih mesec i po dana, i ovo deluje neverovatno.

PROČITAJTE JOŠ:

A prošla je težu povredu na Olimpijskim igrama u Parizu. Nadali smo se da i tamo može do medalje, a onda je prilikom, naizgled bezazlenog zaleta na zagrevanju polomila kost i povredila zglob.

I tako povređena je prebacila 195 centimetara što je bilo dovoljno za finale, u kom nije mogla da nastupi.

Nepun mesec kasnije nastupila je na Svetskom prvenstvu u peruanskoj Limi i tamo uzela zlato. Nakon svega je pokazala privatne snimke oporavka i priprema za juniorskog prvenstvo.

View this post on Instagram

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

Bila je na štakama i u „čizmi“, otkrila je da je prve korake napravila deset dana posle povrede, a potrčala nakon 15 dana.

Samo dan pred put u Limu je probala da skače i nije išlo najbolje, ali je još koji dan kasnije preskočila visinu dovoljnu za zlato.

„Stvarno mi je teško da sve procesuiram sve ovo. Hvala mom timu, hvala svima, iz celog srca. Ovo nisam mogla da uradim sama“, napisala je Angelina uz snimke sa rehabilitacije, treninga i na kraju zasluženog slavlja.

BONUS VIDEO: Angelina Topić obara rekord

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar