Foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić ostvarila je izvanredan rezultat osvojivši srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Preskočila je 197 centimetara, dok je jedina bolja od nje bila Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja je preskočila dva centimetra više.

Ovaj izvanredan uspeh nije prošao nezapaženo, naročito zbog njenog mladog uzrasta – Angelina još nema ni 19 godina, što znači da njen potencijal tek treba da se u potpunosti razvije.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski mediji, konkretno „Slobodna Dalmacija“, takođe su primetili njen uspeh i napravili zanimljivu komparaciju sa njihovom poznatom atletičarkom, Blankom Vlašić. U tekstu se ističe da kombinacija uspešnog sportiste i roditelja trenera nije nova u svetu atletike.

Blanka Vlašić, pod trenerskom palicom svog oca Joška, postala je jedna od najboljih svetskih sportistkinja u skoku uvis. Slična situacija sada se dešava u Srbiji, gde Angelina Topić, trenirana od strane svog oca, beleži sjajne rezultate.

„Kombinacija uspešnog sportiste i roditelja trenera svima je poznata u Hrvatskoj. Dugo nas je svojim uspesima sve radovala Blanka Vlašić, koja se pod trenerskom palicom oca Joška pretvorila u jednog od najboljih sportista sveta. Očigledno ima nešto u toj kombinaciji oca trenera i ćerke atletičarke, posebno u skoku uvis, trener Janija Koščaka je i njen otac Patrik. A sada se stvara još jedna takva priča u našem komšiluku. Naime, tokom vikenda mlada srpska atletičarka Angelina Topić postala je vicešampionka Evrope u Rimu. Skokom od 1,97 metara osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i upisala još jedan veliki uspeh. Učinila je to uprkos zvižducima italijanske publike koja je pokušala da joj poremeti koncentraciju“, ističe se u tekstu Slobodne Dalmacije.

Podsećanja radi, Blanka Vlašić je apsolutna rekorderka, pošto je u Zagrebu 2009. godine preskočila 208 centimetara, što je drugi rezultat svih vremena, dok je u dvorani najviše skakala 205 centimetara.

Angelina Topić, svojim talentom i radom, svakako ima potencijal da postigne slične, ako ne i veće uspehe u budućnosti. Njena srebrna medalja u Rimu samo je početak jedne obećavajuće karijere.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar