Vređali Srbe u Peći, veličali „Veliku Albaniju“ i UČK, rukometaši kamenovani

Ostalo 27. okt. 202113:19 > 14:03
Podeli:
RK Borac, RK Besa
RK Borac, RK Besa; Foto: Screenshot Youtube RTV Dukagjini

Rukometaši Borca iz Banjaluke dočekani su neprijateljski u Peći, a i pred sam meč se moglo naslustiti kakva ih atmosfera očekuje. Naime, autobus rukometaša crveno-plavih je kamenovan pre susreta.

Besa iz Peći je slavila sa 29:22, pa je Borac završio takmičenje u drugom kolu EHF Evropa kupa, a u prvom susretu su Banjaljučani slavili sa 28:25.

Meč su obeležili skandali na tribinama, ali i prava ludnica na terenu.

„Ne bi bilo pošteno reći da se domaćini nisu potrudili da nam obezbijede sigurnost, ali nije bilo nimalo prijatno. Već kada smo došli rečeno nam je da ne smijemo izlaziti iz hotela, a sve je eskaliralo pred utakmicu. Rekli su nam da bi bilo dobro da putujemo autobusom koji su nam oni obezbijedili, a kada smo stigli pred dvoranu kamenica je pogodila prozor kod koga je sjedio Aleksandar Milićević“, naveli su iz Borca.

Dodali su da su se sa tribina čule pesme koje veličaju UČK i vređaju Srbe, te da je više od 80 odsto navijača imalo majice sa zastavom „Velike Albanije“.

„Jedan od igrača je psovao majku našim igračima… Jednostavno, atmosfera je bila više nego neprijateljska, pa smo srećni što smo bez povreda došli kući izuzimajući Lukića i Kneževića, koje su ipak zaradili na terenu i brzo će se oporaviti“, poručili su iz Borca, a prenosi „Glas srpske„.

BONUS VIDEO Gurović: Krio sam da imam slomljenu nogu u Indijanapolisu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar