Foto: Starsport

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je ponosan na igru svoje podmlađene ekipe na Svetskom prvenstvu u Španiji.

„Vrlo sam ponosan na to kako smo odigrali celo prvenstvo. Osim utakmice sa Rusijom, sve smo odigrali na zaista dobrom nivou“, rekao je Bregar, saopštio je Rukometni savez.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je završila takmičenje u drugoj fazi, sa ukupno četiri pobede i dva poraza, protiv olimpijskog šampiona Francuske i olimpijskog vicešampiona Rusije.

„Imali smo želju da idemo u drugi krug i da odigramo šest utakmica. Mnogo smo podmladili tim tako da je to bio veliki test za sve nas. Dobro smo odigrali utakmicu sa Poljskom i dobro započeli prvenstvo. Zatim smo dobro odigrali sve utakmice u grupnoj fazi osim utakmice sa Rusijom“, rekao je Bregar.

„U drugoj fazi smo odigrali zaista tri dobre utakmice. Ekipa se protiv Crne Gore vratila u meč posle lošeg prvog poluvremena i pokazala je karakter, volju i želju. Držali smo se do kraja sistema koji nam je doneo pobedu. Sada kada se vratim na utakmicu sa Francuskom, baš je šteta, mislim da smo zaslužili bar bod. Ali tako je u sportu, na kraju se rezultat preokrenuo i izgubili smo. Posle Francuske smo bili emotivno prazni i malo fizički umorni“, dodao je.

Selektor je rekao da su Jovana Stoiljković i Jovana Kovačević igrale i pored povreda i da je zadovoljan.

Upitan kako je zadovoljan karakterom ekipe, borbenošću i poštovanjem sistema, Bregar je rekao da je cela ekipa izvukla pouke iz utakmice sa Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Foto: Starsport

„Ta utakmica je bila pokazatelj šta nije u redu i šta moramo da promenimo. Stručni štab i ja smo postavili sistem i ciljeve za ovo Svetsko prvenstvo i od igračica sam na svakoj utakmici tražio da se tog sistema pridržavaju. Kada smo ispunjavali sve zadatke, bilo je kako treba i to nam je donosilo pozitivne rezultate“, naveo je on.

Ekipa je podmlađena, a Bregar je rekao da su najmlađe igrače rasle iz meča u meč, a pohvalio je i iskusnije reprezentativke, rekavši da je na njih zaista mogao da se osloni.

„Na kraju mislim da smo izvukli, ne baš maksimum jer uvek ima prostora za napredak, ali mislim da smo uz pozitivnu energiju izvukli visok nivo igre reprezentacije Srbije“, ocenio je selektor.

Foto: Starsport

Sada sledi mala pauza od reprezentacije, vraćanje klupskim obavezama, a zatim nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„U martu nas čeka baš težak protivnik, reprezentacija Švedske. I na ovom Svetskom prvenstvu igra zaista na visokom nivou, igraju prototip rukometa u smeru u kome sad igra ide. Mnogo trče, agresivne su u odbrani, individualno su dobre u napadu i dobro sarađuju kao kolektiv“, rekao je srpski selektor.

„Moramo da se ozbiljno spremimo za njih, igramo prvu utakmicu kod kuće, pa zatim u Švedskoj i želeo bih da i taj period završimo na visokom nivou. I na kraju kada nas budu čekale revanš utakmice sa Islandom i Turskom da vratimo ono što smo izgubili na Islandu“, naveo je Bregar.

BONUS VIDEO: Otac Milice Mandić o muralu sa Miličinim likom u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar