Foto: Tanjug/AP

Priča Ej Džej Brauna mogla bi da posluži kao inspiracija za neki od budućih filmova iz Marvelovog ili Terminatorovog filmoskog univerzuma, s obzirom na to da je ono što je sjajni hvatač uspeo da učini dostojno svakog superherojskog plašta.

PROČITAJTE JOŠ...

Gotovo svakodnevno ljudi nailaze na sumnju, na nedostatak poverenja, ponekad čak i one veće instantce, od kojih to ne očekujemo, zakažu, pa šanse za nešto budu ekstremno male… Ali se ipak to nešto dogodi.

Takav slučaj bio je i sa Braunom. Hvatač Tenesi Tajtansa je nakon meča druge nedelje protiv Indijanapolis Koltsa dobio od strane doktora obeshrabrujuću poruku – „Moraš na operaciju, sezona je za tebe završena.“

A onda je Braun odlučio da „stisne zube“ i odigra jednu utakmicu. Pa još jednu. Pa još jednu, još, i još, i sve tako dok nije došao meč protiv Baltimor Rejvensa, prvom u plej-ofu a 17. te sezone u po mnogima najgrubljem sportu koji ne spada u kategoriju „borilački“.

E sad, da ovo jeste u pitanju film, Braun bi odigrao i taj meč bez problema, zatim i polufinale, pa finale konferencije, dok bi na Superbolu prvo verovatno na nosilima bio iznet sa terena, a potom se u završnim sekundama vratio i maltene na jednoj nozi, uz stisnute zube, uspeo da sa loptom, u trenutku dok je vreme isticalo, pretrči 90 jardi i postigne tačdaun za pobedu.

Ovako, Tajtansi su završili takmičenje u takozvanoj „vajdl kard“ rundi plej-ofa, a Braun sezonu okončao sa 70 hvatanja za 1,075 jardi i 11 postignutih tačdauna.

A onda se javio iz bolničke postelje.

„Nio nije znao. Rekli su mi da sam završio sezonu u drugoj nedelji. Igrao sam cele godine. I pozvan sam na Probol. Nisam znao kako ću to da uradim, ali uradio sam“, rekao je Braun na video snimku iz bolnice, u kojoj se nalazi kako bi mu bila očišćena kolena, a on bio maksimalno spreman za sledeću sezonu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar