Foto: Softbol savez Srbije

Sezona softbola u Srbiji prekinuta je ove godine, kao i takmičenja u svim sportovima, zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, bolja epidemiološka situacija u poslednja dva meseca dozvolila je da se održi nekoliko kampova i turnira. Poslednji je tradicionalni Trofej Beograda u softbolu, 14. po redu. Na terenu u Ripnju snage su odmerili klubovi Svet sporta scorpions (Beograd), Voša (Novi Sad) i „4 lava“ (Inđija).

Odigrano je pet utakmica, u disciplini softbol slou puč, a u finalnom duelu, ekipa „4 lava“ je osvojila turnir pobedom nad favorizovanim gostima iz Novog Sada. Medalje u Ripnju podelio je Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, koji je finansirao ovaj turnir.

Tokom prethodna dva meseca održan je veliki kamp na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u kojem je radilo deset dečaka i 14 devojčica iz različitih krajeva Srbije. Uslovi za rad bili su odlični, a uspeh u karijeri sportistima je poželeo i Nikola Novaković, direktor Sportskog centra Zlatibor.

Foto: Softbol savez Srbije

Oživelo je i u Vojvodini. Kamp u Adi sproveli su članovi kluba „4 lava“ iz Inđije, dok je program „Olimpijski sportovi mogu zajedno“ sproveo Softbol savez Vojvodine. Ovi programi ne bi mogli biti realizovani bez pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli u planu je sprovođenje još jednog kampa, završni mečevi Prvenstva Srbije kao i učešće na Sajmu sporta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar