Beograd domaćin još jednog velikog svetskog spektakla

Ostalo 26. maj. 202210:15 > 10:28
Podeli:
Rvanje ilustracija
Rvanje ilustracija Foto:Shutterstock/Diego Barbieri

Još jedno svetsko takmičenje u Beogradu, stiže više od 2.000 sportista.

Svetsko prvenstvo u rvanju biće održano u Beogradu od 10. do 18. septembra.

PROČITAJTE JOŠ

Planetarni šampionat biće u Beogradskoj areni, uz učešće preko 2.000 takmičara iz više od 70 zemalja.

"Ovo će biti jedan od najznačajnijih događaja za naš sport u poslednjih 20 godina na ovim prostorima. Naša zemlja je pre mnogo godina bila rvačka velesila, a našim rezultatima mi se vraćamo na to mesto. Na poslednjih sedam svetskih prvenstava, rvači Srbije su uvek donosili medalju. To je kontinuitet koji do sada nije bio zabeležen. Mi smo dobar i uigran tim koji je sposoban da na pravi način iznese organizaciju ovog događaja koji ima za cilj prvenstveno da promoviše rvanje kao sport, ali i našu zemlju i grad Beograd", rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Na predsetojeće Svetsko prvenstvo sa mnogo optimizma gleda i u rezultatskom smislu.

"Imamo odličan takmičarski potencijal koji se ne sagledava samo u jednom ili dvojici takmičara, već imamo plejadu osvajača medalja u svim uzrasnim kategorijama. U grčko-rimskom stilu imamo pet ili šest boraca koji su ravnopravni kandidati za osvajanje medalja. Veliki višegodišnji napor koji smo uložili za razvoj slobodnog stila i rvanja za žene daje rezultate i nadamo da ćemo i tu biti veoma visoko plasirani", konstatovao je Trajković.

Kako bi se nastavilo sa odličnim rezultatima, u planu je da se izgradnja nacionalnog trening centra za rvanje u Zavodu za sport i medicinu sporta završi do kraja leta.

Poslednjih godina Beograd se pozicionirao kao izvanredan domaćin i organizator velikih sportskih takmičenja. Samo u 2022. godini naš glavni grad bio je domaćin Svetskog prvenstva u boksu, dvoranskog prvenstva sveta u atletici, Fajnal fora Evrolige, a uskoro i Fajnal ejta vaterpolo Lige šampiona.

BONUS VIDEO Kukolj: Odbio sam ponude Emirata i Turske zbog Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar