Foto: EPA-EFE/JARED WICKERHAM

Mladić po imenu Robi Roper, velika nada američkog fudbala, preminuo je par dana nakon što je proglašen za igrača godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Roper je ekipu srednje škole Rozvel Hornetsa odveo do mesta među deset najboljih ekipa u srednjim školama, a odlična sezona donela mu je i izbor za ofanzivnog igrača godine 19. decembra.

On je tokom sezone prebacio 3.900 jardi za 42 tačdauna za deset utakmica, od čega je samo šest završio – sve ostale njegova ekipa je rešila u svoju korist toliko rano da je mogao da presedi čitavo drugo poluvreme.

Kada je sezona okončana Roper je podvrgnut operaciji ramena. Nešto što je trebalo da bude rutinski zahvat okončano je tragično, pošto je mladi sportista 22. decembra proglašen mrtvim, a kao uzrok smrti navedene su „komplikacije nastale tokom operacije“.

„Zdravo, ljudi, ovde Roper porodica. Želimo samo da obavestimo sve o Robiju. Robi je upravo preminuo. Bio je najveća radost naše porodice. Ponosni smo na ono što je ovaj mladi čovek postao. Zauvek će nedostajati svojim prijateljima i porodici“, navedeno je u oproštajnoj poruci njegove porodice.

„Robi je uradio sve u svom životu uz energičan, pozitivan i zarazan stav, i nedostajaće nam svima. Robi se borio do samog kraja, kao što je radio i svaki put“.

Od Ropera se oprostila i NFL ekipa Atlanta Falkonsa, inače locirana u Džordžiji:

„Fudbal je porodica. Tužni smo jer smo izguili člana naše srednjoškolske porodice, Robija Ropera. Jasno je koliki je uticaj Robi imao na sve u Rozvelu i dalje, od porodice, prijatelja do saigrača i drugova iz škole. Neka počiva u miru“, navedeno je u poruci Falkonsa.

BONUS VIDEO Sahrana Moce Vukotića, fudbaleri Partizana i Stanojević nosili kovčeg