Foto: RSS

Rukometašice Srbije otputovale su u četvrtak u ranim jutarnjim časovima na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Danskoj.

Oko 6 časova, rukometašice su krenule na turnir, sa malim odlaganjem zbog testiranja na koronavirus. Bilo je straha da ima zaraženih u ekipi, ali su poslednji testovi otklonili sve dileme.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Ljubomir Obradović zadovoljan je urađenim, s obzirom na situaciju.

„Odradili smo to što smo planirali. Devojke su dobro podnele i ispoštovale sve zahteve. Zadovoljan sam. Trebalo nam je par dana da se kompletiramo nakon što su devojke dolazile posle obaveza u svojim klubovima, tako da smo praktično od srede počeli da radimo. Najveći problem je to što nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu. To je taj osnovni nedostatak ako o njima pričamo. Nismo mogli da se izmerimo. Planirano je da idemo u Poljsku, ali to je otpalo zbog situacije. S obzirom da ni u septembru nismo mogli da se okupimo kompletni i odigramo test utakmice, jasno je da je to najveći problem u ovom trenutku“, rekao je selektor.

Rival na startu turnira je selekcija Holandije. Da li su svetske šampionke drastično oslabljene bez najbolje igračice Estavane Polman?

„Ne bih to rekao. To je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su „petorica čekaju“, a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene“.

U preostalim mečevima Srbiju čekaju Mađarska i Hrvatska.

„Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti“, jasan je Obradović.

Prvi meč se igra protiv Holandije u petak, u 20.30.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar