Zimski Evropski olimpijski festival mladih odložen za 2022.

Ostalo 21. apr. 202111:52 > 11:55
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Nakon zahteva koji su Evropskim olimpijskim komitetima poslali Olimpijski komitet Finske i Organizacioni komitet zimskog Evropskog olimpijskog festivala u Vukatiju, Izvršni komitet EOK doneo je odluku da se ovaj događaj odloži za period od 20. do 25. marta 2022. godine.

Izuzetak će činiti turnir u hokeju u muškoj konkurenciji, koji će biti održan u prvobitnom terminu (12-17. decembar 2021), kako bi najbolji igrači Evrope imali priliku da učestvuju.

Svi ostali sportovi, kao i hokej u ženskoj konkurenciji, na programu će se naći u martu 2022. godine.

Odluka o odlaganju zimskog Evropskog olimpijskog festivala u Vukatiju doneta je zbog sigurnosti svih sportista i učesnika, zbog pandemije virusa Covid-19 koja i dalje traje u Evropi, kao i zbog vremenskih uslova koji će vladati u severnom delu Finske, a koji će u martu 2022. pogodovati zimskim sportovima kao što su skijanje i snoubording zbog veće količine snega.

Ovo je drugo odlaganje zimskog EYOF u Vukatiju. Održavanje zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih u Vukatiju u Finskoj prvobitno je odloženo sa februara na decembar 2021. godine kako bi se svi sportisti, kao i oni uključeni u organizaciju takmičenja, zaštitili od pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar