Foto: EPA-EFE/Bryn Lennon / Pool

Vozač Mercedesa prkosi naredbama.

Uprkos odluke čelnika FIA (Međunarodna automobilska federacija), da vozači Formule 1 ne smeju nositi nakit tokom trka, Britanac Luis Hamilton će imati posvlastice do kraja juna.

PROČITAJTE JOŠ

Vozač Mercedesa je pred trku u Majamiju skinuo minđuše, ali je dobio dozvolu, nakon što je pisao molbu FIA, da ne uklanja pirsing u nosu i u naredne tri trke šampionata.

Nekoliko puta je već rekao kako ne želi to da uradi, zbog toga što mu je teško da izvadi minđušu sa tog mesta.

Smatra da se Formula kao sport mora baviti ozbiljnijim problemima, nego što je ovaj.

„Njihovo obrazloženje je da sve rade u interesu vozača i naše bezbednosti. Ja imam pirsing već 16 godina, što znači da njih u prethodnom periodu nije bilo briga za moju bezbednost. Mislim da se previše potencira ova priča i da mi moramo kao sport da se bavimo mnogo ozbiljnijim problemima“, rekao je Hamilton.

Britanac zauzima šestu poziciju u šampionatu sa 46 poena, dok je njegov najveći rival Maks Ferstapen na prvoj poziciji sa 110.

U subotu će se od 15 sati održati Velika nagrada Monaka.

Trke Formule 1 možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar