Željko Mavrović i Ace Rusevski; Foto: Bokserski savez Srbije

Legende boksa sa prostora Balkana, Makedonac Ace Rusevski i Hrvat Željko Mavrović, posetili su grob Josipa Broza Tita, kao i fudbalski klub Crvena zvezda, tokom boravka u Beogradu na Svetskom prvenstvu u boksu.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadmetanje za najbolje boksere sveta započelo je svečanim otvaranjem, a pred početak borbi koje će u Beogradskoj areni trajati od 25. oktobra do 6. novembra dve legende „plemenite veštine“ iskoristile su trenutak predaha da posete neka za njih značajna mesta.

Tako su Rusevski i Mavrović bili u Kući cveća, gde su posetili grob Josipa Broza Tita, nakon čega je usledio i odlazak u ulicu „Ljutice Bogdana“, gde su bili gosti fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Foto: Bokserski savez Srbije
Željko Mavrović; Foto: Bokserski savez Srbije

Rusevski, 64-godišnji nekadašnji olimijski reprezentativac Jugoslavije, osvojio je bronzanu medalju 1976. godine u Montrealu na Olimpijskim igrama nakon što je u polufinalu poražen od Hauarda Dejvisa juniora, kasnijeg olimpijskog prvaka, dok je 1979. godine na Mediteranskim igrama u Splitu osvojio zlato. Nakon toga, Rusevski je 1981. godine prešao među profesionalce, ali nije imao uspeha.

Sa druge strane Mavrović je u karijeri profesionalca koja je trajala od 1993. do 1998. godine zabeležio 27 pobeda (22 nokautom), uz jedan poraz, i to od Lenoksa Luisa, čime je okončao karijeru.

Bonus video: Vila Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram