Dušan Domović Bulut i basket ekipa Srbije
Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

I dok sezona u basketu 3x3 još uvek nije krenula u 2021. godini postalo je jasno da se rastao najbolji tim svih vremena u ovom sportu.

Tim Novi Sad koji su činili Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Dejan Majstorović i Marko Savić je od početka Svetske turneje 2012. godine osvojila četiri titule (2014, 2015, 2018 i 2019) u devet izdanja.

PROIČITAJTE JOŠ

Bili su toliko domintantni da su sezonu 2018 završili bez poraza sa skorom 32-0!

Ipak, 2020. godina donela je promene, pa iako je Novi Sad bio favorit da osvoji sve turnire često bi ih nadigrala dva sledeća najbolja tima: Liman i Riga.

Na četiri takmičenja su samo jednom stigli do finala, pa su na Evropskom mastersu bili čak sedmi!

Majstorović je objasnio šta se desilo u ekipi.

„Tamaš je bio prvi igrač u našem timu koji nije želeo da igra 3×3 više. Došli smo do zaključka da smo sve osvojili zajedno i da je vreme da se raziđemo“, objašnjava basketaš.

Majstorović i Savić će od sada igrati za Ub, drugoplasirani tim na mastersu u Mađarskoj.

„Svi ti turniri koje smo osvojili. Tri Svetska kupa, dva Evropska kupa, četiri titule Svetske turneje i 20 mastersa. Imam sjajne uspomene sa Novim Sadom, najboljim timom ikada u ovom sportu. Biće čudno igrati protiv Dušana, igrali smo zajedno šest godina“.

Iako se klupski rastaju, još barem jednom će igrati zajedno. Oni će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine i tim koji je osvojio devet međunarodnih medalja će još jednom igrati zajedno.

„Treniraćemo zajedno za Tokio. Želimo da odemo tamo i osvojimo zlatnu medalju i da završimo sjajno zajedničko putovanje“, objašnjava Majstorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare