Kolašinac
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Želja mi je da naredne dve sezone dočekam potpuno spreman i dobrim rezultatom na Svetskom dvoranstvu prvenstvu u Beogradu 2022. godine završim karijeru", istakao je Asmir Kolašinac najbolji srpski bacač kugle.

Kolašinac je ovu godinu praktično „izgubio“ zbog koronavirusa, trenutno nije u formi i zato neće ni učestvovati na sutrašnjem mitingu na Trgu republike u Beogradu.

„Nakon korone sam imao poteškoća da uđem u ritam, posle jakog treninga dva dana se odmaram i u takvim uslovima ne možete podići formu, imao sam samo mesec dana treninga i možda je bolje da ne učestvujem jer ovi momci sutra bacaju dva-tri metra više od mene. Da usmerimo pažnju na njih, sjajni su, posebno je Krauzer u formi i zaista mislim da je moguće da padne svetski rekord“, rekao je Kolašinac Tanjugu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako ističe, i pre nego što je imao koronu, sa trenerom je odlučio da je najbitnije da se odmori i spremi za naredne dve sezone.

„Slede Olimpijske igre i Svetsko i Evropsko u dvorani, zgusnut raspored i potrebno je da budem potpuno zdrav, da sve ispratim. Kruna je Svetsko prvenstvo u Beogradu i ako bude sve kako treba i Bože zdravlja budem u finalu, možda se oprostim, da tako završim karijeru“.

Na konstataciju da isti plan ima Ivana Španović, Kolašinac, uz osmeh, kaže da se nisu dogovarali.

„Nije više problem u nekoj fizičkoj snazi i pripremi, već u mentalnoj , bitno je da budete i motivisani, mislim da mi na neki način motiv počinje da pada i ne želim da dozvolim da me ljudi pamte kako bacam 18-19 metara. Želim da se oprostim mestom u finalu, dobrim rezultatom“, ističe Kolašinac.

Na kraju se još jednom osvrnuo na probleme sa korona virusom i sve što se dešavalo u njegovoj Sjenici.

„U mojoj porodici ja sam još najlakše prošao, roditelji su bili u bolnici 15 dana, brat 20. Sve to ostavilo je dubok trag, razgovarao sam sa lekarima, pulmolozima, kažu da je potrebno najmanje šest meseci da se čovek oporavi“, ističe evropski dvoranski šampion iz Praga 2015. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar