In memoriam – Preminuo „Doktor“, legenda srpskog streljaštva

Ostalo 27. dec. 202014:29
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Slobodan Bojković „Doktor“ , jedan od veterana beogradskog i srpskog streljaštva, preminuo je u subotu u 75. godini posle duge i teške bolesti.

Bojković je ostavio dubok trag u srpskom streljaštvu, kao dugogodišnji trener i predsednik SK Zvezdara, član Upravnog odbora, predsednik Stučnog saveta Streljačkog saveza Beograd.

Veliki doprinos razvoju streljaštva dao je i kao trener i kao sportski radnik. Streljaštvom je počeo da se bavi u Partizanu, odakle je prešao u Zvezdaru, u kojoj je radio višeod 40 godina. Kao strelac, takmičio se puškom u nacionalnom i međunarodnom programu, a ka otrener učio je i iznedrio mnoge vrhunske strelce, reprezentativce, učesnike i osvajače medalja navelikim takmičenjima.

Među njima su olimpijka Valentina Atanaskovski, Gordana Jojić Nikolić, Aleksandra Ristović, Nina Radulović, Jovana Rula, Igor Čotra i mnogi drugi.

Nije pravio razliku između strelaca, sa podjednakim entuzijazmom radio je sa takmičarima svih kategorija i disciplina, od pionira do seniora.

Slobodan Bojković je imao važnu ulogu i u organizaciji značajnih takmičenja u našem glavnom gradu. Bio je jedan od pokretača Internacionalnog prvenstva Beograda, koje je baš ovog vikenda održano 45.put i jedan je od zaslužnijih što je ovo takmičenje izraslo u jedan od najuglednijih mitinga vazdušnim oružjem u Evropi.

Pre šest godina, kada su u požaru stradale prostorije SK Zvezdara nije odustajao i pre svega zahvaljujući njegovim velikim zalaganjem klub je opstao i izborio se za nove prostorije. Bojković je bio i osnivač Memorijalnog turnira „Gordana Jojić Nikolić“, koji je Zvezdara organizovala godinama. Mesto i datum ispraćaja Slobodana Bojkovića biće naknadno saopšteni.

 

Komentari

Vaš komentar