Foto: Youtube.com

Odlazak Džeja Ramadanovskog ostavio je veliku prazninu u srcima mnogih, od sveta muzike do sporta.

Nedavno je Međunarodni olimpijski komitet saopštio da će brejkdens biti deo Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu, o čemu je za Nova.rs govorio Đole Đogani, pionir brejkdensa na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo atraktivnim plesom i elementima koji se mogu videti u brejkdensu, Džej je svojevremeno dominirao podijumima širom Beograda.

Na emotivan način se setio i Đole toga – plesni pokreti Džeja su bili deo ulične kulture koja je potom postala i mejnstrim.

Džej je posebno „skidao“ pokrete Džejmsa Brauna, kog je obožavao – samo je on mogao ovaj ples da spoji sa narodnom muzikom, o čemu je Đole i pričao na emotivan način.

 

 

„Prvo, mnogo mi je žao, Džej je i legenda i drago mi je da vidim ovakvu reakciju na njegov odlazak u Srbiji, da smo ljudi. Dali su toliku počast legendi, pričalo se o njemu na svim televizijama, dala je Srbija pravu počast velikom Džeju. On je jedan od najvećih i najboljih pevača svih vremena, pored Tome Zdravkovića i Šabana Šaulića. To je trojka koja je najveća. Džej je imao tu provokaciju velikog pevača, nosio je veliku provokaciju velikih zvezda poput Majkla Džeksona, Džejmsa Brauna, Maradone. Jedan Momo Kapor je citirao reči Džeja“, rekao je Đole.

Đorđe Đogani Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

On se setio i upoznavanja legendarnog Džeja, koji je od njega bio mlađi četiri godine.

„Mi smo kao klinci upoznali Džeja u Skadarliji, još tu je pokazivao svoje igračko umeće, svi smo tada počeli s nekim plesom. Išli smo u Dom omladine da se takmičimo, uzor svima je bio Džejms Braun i pesma „Sex machine“. To kad krene, to je vrištanje, i Džej je bio tu, mnoge legende i ljudi iz tog miljea, koji su igrali i razvaljivali. Džej je počeo kao plesač u diskotekama, nosimo tu nešto zajedničko. Ne znam šta bih još rekao. On je bio neverovatan u pokretu, lagan, pokušavao je da imitira Džejmsa Brauna. Iz tog našeg miljea, bilo je mnogo igrača koji su bili dobri, ali Džej je bio i odličan igrač, a pevački – neprikosnoven“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.youtube.com/watch?v=szJUGc6OrVo&ab_channel=NOVAS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare