Pejdž van Zant slike instagram
Foto: Screenshot Instagam paigevanzant

Kada se spomene UFC ili MMA, prva misao koja pada na pamet jesu udarci i batine, ali postoje i lepe slike ovog sporta. U njemu postoje devojke koje s pravom možemo da nazovemo lepoticama.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako izgledaju lepo, slatko i nadasve ženstveno, u ringu se pretvaraju u prave zveri. No, kad se borba završi, brzo se vrate u telo lepotica koje osvajaju.

Ronda Rausi

Listu ćemo započeti možda i najpopularnijim imenom među damama o kojima će biti reči. Rausi je borilačkim veštinama počela da se bavi još kao mala zahvaljujući majci Enmariji de Mars, svetskoj šampionki u džudou 1984. godine.

Nakon što je pokupila veliki broj medalja u ovom sportu, u svet MMA je ušla 2011. godine i osvojila ga brzinski, vezavši 12 pobeda. Nakon dva vezana poraza odlučila je da 2016. završi karijeru i posveti se prvo američkom rvanju, a potom i filmskoj karijeri.

Pejdž van Zant

Trenutni favorit najvećeg broja ljubitelja ovog sporta je devojka rođena u gradu Dandi u Oregonu pre 27 godina. Pored uspeha u oktagonu (13 mečeva, osam pobeda), Van Zant je postala planetarno popularna i zahvaljujući učešću u emisiji „Ples sa zvezdama“.

Mišel Voterson

Poznata u UFC svetu po 18 pobeda na 26 mečeva, Votersonova je ipak zahvaljujući nečemu drugom postala poznata širom planete, posebno među ljubiteljima Marvelovog filmskog univerzuma.

Naime, ona je bila zadužena za izvođenje svih mogućih vratolomija kao dublerka Natali Portman u filmu „Tor“ iz 2011. godine. Poznata je pod nadimkom „Karate Hottie“. Sa razlogom.

Rejčel Ostovič

Poznatija kao žrtva porodičnog nasilja nego po uspehu u ringu, ova 30-godišnja devojka sa Havaja je na 10 mečeva poražena šest puta. Ipak, za to vreme je uspela da zaludi gotovo čitav svet koji prati UFC i MMA. Otuda i ne iznenađuje to što je njen bivši suprug Arnold Berdon postao verovatno najomraženiji lik u istoriji borilačkih sportova nakon što ju je 2018. godine divljački pretukao.

Miša Tejt

U ringu je na 25 borbi 18 puta slavila, no događaj van oktagona je definisao njen život. Kada je 2014. godine zajedno sa dečkom Brajanom Karavejem, takođe borcem, i njegovom porodicom otišla na ronjenje, nije ni sanjala da će ubrzo postati prava heroina. Naime, Brajanova majka Kris je dobila napad astme dok su bili ispod površine, da bi po izlasku iz vode prestala da diše.

Život joj je spasila upravo Miša, koja joj je davala veštačko disanje dok nije došla hitna pomoć. Veliki je fan američkog fudbala, posebno ekipe Sijetl Sihoks, a ljubitelji MMA i UFC smatraju ovu 34-godišnjakinju iz Takome, Vašington, za jednu od najboljih koje su ikada bile deo borilačkih sportova.

Đina Karano

Osam borbi u MMA, sedam pobeda i širok osmeh od Karanove su stvorili „lice MMA“ i doneli joj pozive brojnih agenata u filmskoj industriji. Usledio je uspon od 2009. godine, kada je okončala karijeru, i činilo se da se ne nazire kraj, s obzirom na to da je glumila u filmovima poput „Fast and Furious 6“, „Deadpool“, a pravi proboj je usledio pozivom Diznija, kom je bila potrebna glumica koja će uz Pedra Paskala biti glavna zvezda serije iz univerzuma „Ratovi zvezda“. No, uprkos vrtoglavom uspehu koji je Mandalorijan postigao, a sa njim i njen lik Kare Djun, Karanova je zbog svojih ekstremnih stavova koje je iznosila na Tviteru dobila otkaz.

Izgubila je posao, ali ne i status jedne od najlepših dama u istoriji borilačkih sportova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar