Foto: FIBA

Malo falilo za pobedu.

Košarkaši Južnog Sudana su posle neverovatne završnice i produžetaka izgubili od Portorika rezultatom 101:96 u grupi u kojoj igra i Srbija.

Nestvarnu partiju je odigrao Karlik Džons sa 38 poena, 11 skokova i šest asistencija, a sumiroa je i utiske posle bolnog poraza.

PROČITAJTE JOŠ

„Sigurno! Ovo je bio težak poraz. Mislim da smo igrali dobro, samo treba da „zategnemo“ neke stvari i da završimo utakmicu. Mislim da smo vodili pet poena razlike tri-četiri minuta pre kraja. Propustili smo nekoliko prilika, ispustili nekoliko skokova. Samo treba da doteramo neke detalje“

Iako njegova ekipa nema iskustva sa ovakvim takmičenjima, smatrada su presudile sitnice.

„Ne znam, može i to da se kaže ipak nam je prva utakmica na Svetskom prvenstvu. Mislim da je poraz do malih stvari. Dešava se, moramo samo da se pripremimo, gledamo video i budemo spremni za naredni meč“.

Džons je dao trojku za produžetak, pa je pričao o svojim iskustvimau ovakvim završnicama.

„Dešava se dosta puta. Razumem da u tim situacijama ne smete da budete ni previše gore niti dole jer meč nije gotov dok ne vidite nulu na semaforu. Nekada ide na vašu stranu, a nekada ne“.

Nije želeo mnogo da priča o meču sa Srbijom.

„Mi ćemo da gledamo video sutra, a pošto u sledećem meču igrao sa Kinom posle ćemo da se koncetrišemo na Srbiju. Pokušavamo da budemo najbolji mogući za naredne mečeve“.

BONUS VIDEO Najveća hala na svetu, rekord i košarka pred skoro 40.000 gledalaca, a pas kontroliše sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar