Foto: FIBA

Košarkaši Slovenije pobedili su Venecuelu 100:85 u prvom meču grupe F na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Luka Dončić je odigrao simultanku i praktično sam je vodio svoj tim do pobede i tokom većeg dela meča je bio jedina opcija ka kojoj se Slovenija okretala u napadu.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je čak 37 poena u pobedi nad jednim motivisanim timom koji je isprva trojke pogađao skoro bez greške, a onda kad je malo popustio, došla je do izražaja razlika u klasi.

Dončić je uz 37 poena imao i sedam skokova i šest asistencija, pratio ga je Majk Tobi sa 21 poenom i pet skokova, dok je Klemen Prepelič uz 18 poena imao i šest skokova.

Na drugoj strani je Garli Soho imao 16 poena, Hejsler Giljen je imao 12, koliko je ubacio i Horhan Zamora, dok je Hoze Materan imao 11, a Majkl Karera deset.

Slovenija je meč rešila u trećoj četvrtini kada je sa pet poena viška otišla na 15 poena do početka četvrte četvrtine.

Venecuelanci su u prvoj četvrtini ubacili čak devet trojki iz 13 šuteva i zbog toga su vodili sa 33:31, što se već do poluvremena preokrenulo u korist Slovenaca koji su koristili što su procenti šuta rivala padali.

Venecuela je u drugoj deonici pogodila samo tri od 12 dalekometnih hitaca, što je za raznovrsnog Dončića i ostale bilo suviše slabo i tu je ležala varnica preokreta, pa Slovenija na kraju nije dozvolila senzaciju.

Sledeći meč Slovenija igra protiv Gruzije za dva dana od 13.30, dok Venecuela naredni meč igra protiv Zelenortskih Ostrva, istog dana od 10.00.

BONUS VIDEO: Atraktivno zakucavanje Nikole Jovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar