Kraj prvog dana Mundobasketa.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Konačno smo dočekali – Mundobasket 2023 je krenuo, a prvog dana viđeno je nekoliko fantasitčnih mečeva.

Italijani protiv Angole i Australija protiv Finske su imali čast da otvore turnir, a uspeh evropskih zemalja bio je polovičan. „Azuri“ su sa 81:67 bili bolji od afričkog sastava u okviru grupe A, dok je Australija sa NBA zvezdom Džošom Gidijem na otvaranju E grupe (pre)lako izašla na kraj sa Finskom, za koju je igrao sjajni Lauri Markanen – 98:72.

Potom je publika mogla da isprati i jednu balkansku selekciju, a Crna Gora je odigrala dobar meč i sa 91:71 savladala Meksiko, iako su „el trikoloresi“ u jednom momentu početkom završnih deset minuta uspeli da priđu na minus od sedam poena, i imali napad za totalni priključak. Crnogorci su to odbili i uspeli da zabeleže ubedljivu pobedu.

U okviru iste grupe nešto kasnije Litvanija je razbila Egipat 93:67, dok je u grupi E Nemačka potvrdila kvalitet protiv Japana sa 81:63.

Selekcija Filipina izašla je pred domaću publiku u utakmici koja je ušla u istoriju košarke kao novi rekord (38.115 navijača), ali su igrači Dominikanske Republike nakon najdramatičnje utakmice dana slavili 87:81.

Najviše pažnje ljubitelja košarke išlo je ka grupi H, gde je trebalo da bude odigran derbi dana. Naravno, ne mislimo na meč Letonije i Libana (109:70), već na susret dvostrukog uzastopnog osvajača bronze, ekipe Francuske, i tima Kanade. U provm poluvremenu vđen je egal, Francuzi su se držali, pokušavali, borili se… A onda su igrači sa „velikog belog severa“ „ubacili u petu“ i propisno izblamirali rivala – 95:65.

Sutra nas očekuje drugi dan, nove strašne utakmice i, naravno, „orlovi“.


Završeni mečevi prvog dana

Australija – Finska 98:72

Italija – Angola 81:67

Crna Gora – Meksiko 91:71

Letonija – Liban 109:70

Dominikanska Republika – Filipini 87:81

Nemačka – Japan 81:63

Egipat – Litvanija 67:93

Kanada – Francuska 95:65

Prvi dan Mundobasketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar