Svetislav Pešić i Marko Gudurić
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić odredio je konačan spisak igrača koji će predstavljati Srbiju na Mundobasketu.

Sa konačnog spiska igrača koji su igrali u Kini, otpao je Aleksa Radanov, a preostalih 12 momaka će igrati u Manili, gde su reprezentivci stigli u utorak i gde će se dalje spremati za takmičenje u grupi B.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić su igrači koji će na Svetskom prvenstvu igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Pešić je ranije najavio da će konačan spisak objaviti do 48 sati pre prve utakmice na Svetskom prvenstvu, koju naš nacionalni tim igra u subotu od 14 časova protiv Kine.

Taj rok je pomerio posle dva kontrolna meča u kineskom Šenženu, gde je Srbija pobedila najpre domaćina Kupa solidarnosti, selekciju Kine, a onda i reprezentaciju Brazila.

Srbija je pre toga igrala i protiv Portorika u Beogradu, a Radanov je sve vreme bio uz ekipu, koju je mučilo više otkaza i povreda i pred Svetsko na Filipinima.

Nema Nikole Jokića i Vasilija Micića, Nemanje Nedovića, Nikole Kalinića i Vladimira Lučića, između ostalih košarkaša, dok su pobrojani bili deo tima za prošlogodišnji Evrobasket.

Pešićev tim je do sada odigrao više pripremnih utakmica i poražen je samo jednom, od Italije na Akropolis kupu, dok u poslednjoj proveri protiv Brazila nisu igrala dvojica bitnih igrača, kapiten Bogdanović i centar Milutinov.

Srbija će posle Kine, dva dana kasnije u istom terminu igrati protiv ekipe Portorika, dok će naposletku 30. avgusta od deset sati pre podne igrati protiv Južnog Sudana. Naša grupa se na Mundobasketu ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Dominikanska Republika, Filipini i Angola.

BONUS VIDEO: Ispraćaj košarkaša na Svetsko prvenstvo u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare