Luka Dončić Foto:Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najava Svetskog prvenstva u režiji legendarnog Španca

Foto: Promo

Čuveni košarkaš Pau Gasol pohvalio je Luku Dončića zbog posvećenosti nacionalnom timu Slovenije, a pričao je i o glavni favoritima na Mundobasketu do kog sitno brojimo dane.

Dončić gotovo nikada ne propušta okupljanja reprezentacije, a ove godine je odlučan u nameri da osvoji zlato.

„Luka je definitivno jedan od najvećih košarkaških talenata na svetu u ovom trenutku. Volim to kako u kontinuitetu igra za svoju zemlju i ponos koji oseća dok predstavlja Sloveniju. Hoće li to biti dovoljno? Pitanje je. Nijedan igrač ne može da pobeđuje sâm, pogotovo uzevši u obzir koliko su druge ekipe talentovane. Moramo da vidimo ko će još da mu pomogne“, rekao je Gasol.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, glavni favoriti su mu Amerika i Francuska, dok je Španija uvek neugodna u kom god sastavu da dođe.

„Amerikanci su mladi i talentovani, a i igraju jako dobro kao tim na ovim pripremnim utakmicama. Imaju sjajnog trenera (Stiva Kera) i ostatak stručnog štaba, sve što je potrebno za zlato. Za Francusku je sjajno što Batum i De Kolo igrati ovog leta, iskusni su i talentovani, verujem da mogu do završnice. To je tim koji nikada ne treba otpisati, baš kao i Španiju“, kaže Gasol.

Pohvalio je posebno selektora Španije Serđa Skariola, koji je prošle godine bio jedan od najzaslužnijih za uzimanje evropske titule.

„Serđo Skariolo je izvanredan trener i on najbolje zna ko će biti startni plej (posle otkaza Rikija Rubija i Lorenca Brauna). Odlično poznaje svoj tim, zna ko se najbolje uklapa s ostalima, a i važnije je ko će završavati mečeve, ne počinjati“.

Takođe, legendarni Pau je istakao da pažnju treba obratiti na Australiju i Nemačku, koje vrebaju iz drugog plana na Mundobasketu.

Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, a titulu brani Španija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar